ΤΟΠΙΚΑ

Θρίλερ με τα δύο πτώματα

θρίλερ-με-τα-δύο-πτώματα-94127
Σε δύο αδέρφια ηλικίας 52 και 53 ετών από την Αττική ανήκουν τα πτώματα που ξεβράστηκαν και εντοπίστηκαν με διαφορά δύο ημερών σε ακτές της Μαγνησίας. Το αποκλειστικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ότι οι σοροί των δύο αντρών, που κατέληξαν σε υγρό τάφο και οδηγήθηκαν από τα θαλάσσια ρεύματα ο ένας στη Λύρη Προμυρίου και ο δεύτερος στο Χορευτό, ανήκαν σε αδερφούς επιβεβαιώθηκε πλήρως. Χθες ολοκληρώθηκε και η ταυτοποίηση του δεύτερου πτώματος, που αναγνωρίστηκε από συγγενικά πρόσωπα.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Μετά από δύσκολη έρευνα, καθώς τα χαρακτηριστικά στα πρόσωπα των δύο νεκρών είχαν αλλοιωθεί πλήρως εξαιτίας της πολυήμερης παραμονής τους στη θάλασσα, οι ανακριτικές αρχές του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας κατάφεραν να λύσουν το μυστήριο για την ταυτότητα.

Ο επόμενος και ιδιαίτερα πολύπλοκος γρίφος είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τα δύο αδέρφια βρήκαν το θάνατο. Η υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνει ότι έχει αρκετά «πλοκάμια» και τα κομμάτια του παζλ που καλούνται να συνθέσουν οι ανακριτικές αρχές για να φτάσουν στην άκρη του νήματος είναι πολλά, διάσπαρτα και θα απαιτήσουν χρόνο.

Κανένα ενδεχόμενο, ούτε της εγκληματικής ενέργειας, έχει ακόμη αποκλειστεί. Αν και η ιατροδικαστική έρευνα δεν έδειξε βίαιο θάνατο αλλά πνιγμό, το ερωτηματικό πώς και τα δύο αδέρφια έπεσαν στη θάλασσα χάνοντας τη ζωή τους παραμένει αναπάντητο.

Αξιωματικοί του Λιμενικού και της Αστυνομίας εξετάζουν μια σειρά από σενάρια, με τα επικρατέστερα να παραμένουν προς το παρόν καλά σφραγισμένα, ώστε να αποτραπεί με τη δημοσιοποίησή τους τυχόν απώλεια στοιχείων που θα δέσουν την υπόθεση-θρίλερ, η οποία δείχνει ότι έχει σοβαρό παρασκήνιο.

Ένα από τα σενάρια που προκύπτει από τις πρώτες ενδείξεις, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται, είναι η εμπλοκή των δύο αδερφών στην υπόθεση του δουλεμπορικού που εγκατέλειψε στις 10 Νοεμβρίου στην παραλία του Κεραμιδίου στο Πήλιο τους 35 Σύριους λαθρομετανάστες.
Πρώτες ενδείξεις

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, δεν αποκλείεται να πρόκειται για τους δύο από τους δουλεμπόρους που άφησαν τους λαθρομετανάστες, με μια σειρά υπό έρευνα ακόμη στοιχείων, που συμπίπτουν με την «καραβιά» των λαθρομεταναστών:

* Τα δύο αδέρφια ήταν κάτοικοι Αττικής, ωστόσο διέμεναν στην Κατερίνη. Το ταχύπλοο σκάφος, το οποίο βρέθηκε ακυβέρνητο και προσαραγμένο σε βράχια στη θαλάσσια περιοχή του Αγιόκαμπου, είχε θαλάσσια πορεία από το Πήλιο προς την Κατερίνη και εικάζεται ότι οι δυο άντρες επέβαιναν σε αυτό και επέστρεφαν στον τόπο κατοικίας τους.
* Πάνω στο ταχύπλοο σκάφος βρέθηκε ρουχισμός, ενώ τα δύο πτώματα έφεραν μέρος του ρουχισμού τους. Δεν αποκλείεται να έβγαλαν μέρος της ένδυσής τους, αφήνοντάς τα πάνω στο σκάφος και να έπεσαν στη θάλασσα σε μια προσπάθεια να φτάσουν κολυμπώντας μέχρι την ακτή μετά από βλάβη του σκάφους. Την ίδια στιγμή, όμως, ένα από το πλήθος των ερωτημάτων που αναζητούν απάντηση είναι πώς κανείς από τους δύο δεν κατάφερε να φτάσει σώος στην ακτή, καθώς φαίνεται ότι βούτηξαν σε κοντινή απόσταση από τη στεριά.
* Η μία από τις δύο μηχανές του δεκάμετρου σκάφους διαπιστώθηκε ότι ήταν από πολύ πριν εκτός λειτουργίας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η δεύτερη μηχανή με την οποία κινούνταν υπέστη βλάβη.
Προς το παρόν, πάντως, κάθε στοιχείο αποτελεί μέρος σεναρίου και τίποτε δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα, αφού οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και κάθε παράμετρος της δύσκολης υπόθεσης υπό εξέταση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου