ΤΟΠΙΚΑ

Αρνούνται οι βενζινοπώλες να κρατήσουν ανοιχτά το βράδυ τα πρατήριά τους

αρνούνται-οι-βενζινοπώλες-να-κρατήσο-308961

Υπό το κλίμα τρόμου που έχει δημιουργήσει η αύξηση εγκληματικότητας, οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων αρνούνται να κρατήσουν ανοιχτές τις αντλίες βενζίνης τις νυχτερινές ώρες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Το νέο ωράριο λειτουργίας τους για τις Κυριακές, τις αργίες και τις νύχτες, δημιουργεί έντονο προβληματισμό, με τον κλάδο να επισημαίνει ότι αποφεύγει τη διανυκτέρευση από το φόβο τυχόν νέων ληστειών σε βάρος πρατηρίων.

Το ωράριο των πρατηρίων υγρών καυσίμων απελευθερώνεται από την 1η Μαϊου, οπότε τίθεται σε ισχύ νέος νόμος του υπουργείου Ανάπτυξης. Οι πρατηριούχοι διαβλέπουν οικονομική τους εξόντωση και δημιουργία συνθηκών επικινδυνότητας για τις περιουσίες και τις ζωές τους, κυρίως για πρατηριούχους που βρίσκονται σε απομονωμένες περιοχές.

Ο νέος νόμος προβλέπει το 10% των πρατηρίων να λειτουργεί βραδινές ώρες τις καθημερινές και το 25% τις Κυριακές.Τους έντονους προβληματισμούς τους για το νέο ωράριο μετέφεραν οι πρόεδροι των βενζινοπωλών των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας στον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, με τον οποίο συναντήθηκαν.

Στη συνάντηση οι βενζινοπώλες έθεσαν το ζήτημα του νέου ωραρίου λειτουργίας για τις Κυριακές, τις αργίες και το βραδινό ωράριο, τονίζοντας την άρνηση πολλών από αυτούς να διανυκτερεύσουν εξαιτίας της αύξησης της εγκληματικότητας και των κρουσμάτων ληστειών που δέχεται ο κλάδος. Ο κ. Αγοραστός επεσήμανε την ανάγκη να επανέλθει το ωράριο στο προηγούμενο καθεστώς καθώς σήμερα υπάρχουν «γκρίζα σημεία» στην εφαρμογή του νέου ωραρίου. Παράλληλα οι πρόεδροι των βενζινοπωλών ζήτησαν την πάταξη του λαθρεμπορίου και την υποχρεωτική εγκατάσταση συστήματος εισροών-εκροών σε πρατήρια και διυλιστήρια.

Συμφωνήθηκε ακόμη να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα πρατήρια για την νομιμότητα και την ποιότητα των καυσίμων, που αποτελεί και τη λύση στη δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των πρατηριούχων.

Συμφωνήθηκε να ακολουθήσει νέα συνάντηση του Περιφερειάρχη με τους προέδρους βενζινοπωλών Θεσσαλίας, αφού πρώτα τα σωματεία τους καταλήξουν σε ένα πλαίσιο προτάσεων για την εύρυθμη λειτουργία των πρατηρίων καυσίμων και την προστασία των καταναλωτών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου