ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ σε νέα σειρά του Netflix!

ο-ταχυδρομοσ-σε-νέα-σειρά-του-netflix-77938

ΣΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «800 ΜΕΤΡΑ»

Ανάμεσα σε μεγάλες εφημερίδες, ανά τον κόσμο, οι οποίες στα πρωτοσέλιδά τους παρουσίασαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ισπανία το 2017

17 Αυγούστου 2017. Ο πλανήτης συγκλονίζεται από τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις, την ίδια ημέρα, στη Βαρκελώνη. Ενα βαν κινείται με ταχύτητα για 800 μέτρα ανάμεσα σε πλήθος πεζών, προκαλώντας τον θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ατόμων. Λίγη ώρα αργότερα, ένοπλοι εισβάλλουν σε εστιατόριο της πόλης και οχυρώνονται στο εσωτερικό του, κρατώντας ομήρους.

Της Βάσως Σαμακοβλή

Η Ισπανία δέχεται πλήγμα από τα αιματηρά «χτυπήματα» που διέπραξαν νεαροί της κοινωνίας της. Πώς συνέβη κάτι τέτοιο; Στο ερώτημα δίνει τις απαντήσεις η διεισδυτική έρευνα μέσα από το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix, ισπανικής παραγωγής, το οποίο έκανε πρεμιέρα προχθές Παρασκευή 25 Μαρτίου, με τίτλο «800 Μέτρα».

Η κοινωνικοπολιτική σειρά μίας σεζόν του Netflix παρουσιάζει εικόνες και μαρτυρίες για τα γεγονότα εκείνης της εποχής.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο θεατής της σειράς – ντοκιμαντέρ παρακολουθεί πώς ο έντυπος τύπος κατέγραψε τις επιθέσεις, μέσα από τα πρωτοσέλιδά του.

Ανάμεσα στις Guardian, Liberation, Independent, Japan Times, Politiken, Le Figaro, La Repubblica, The Times και μια σειρά άλλων μεγάλων εφημερίδων, το πρωτοσέλιδο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ φιγουράρει στη συγκεκριμένη σκηνή του ντοκιμαντέρ για το πώς η διπλή τρομοκρατική επίθεση αποτυπώθηκε στα κορυφαία θέματα την 18η Αυγούστου 2017.

Το ερευνητικό ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Ελίας Λεόν, με συνεντεύξεις με τον δημοσιογράφο Νάτσο Καρετέρο, αποτελείται από τρία επεισόδια.

Στο πρώτο, ανατριχιαστικές σκηνές δείχνουν με λεπτομέρεια πώς οι νεαροί δράστες προσηλυτίστηκαν σε τρομοκρατικό κίνημα και σχεδιάστηκαν οι επιθέσεις. Στο δεύτερο, οι συγκινητικές μαρτυρίες των επιζώντων, των συγγενών των θυμάτων και όσων πρόσφεραν πρώτες βοήθειες καταγράφουν τα γεγονότα της τραγικής μέρας στη Λα Ράμπλα. Στο τρίτο επεισόδιο, η αστυνομία μιλά για την αναζήτηση του οδηγού του βαν και την επόμενη επίθεση στο Καμπρίλς.

Το πρωτοσέλιδο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ είναι το μοναδικό από τις εφημερίδες της Ελλάδας, το οποίο συμπεριελήφθη ανάμεσα σε κορυφαίες εφημερίδες ανά τον κόσμο, στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου