Οταν τη λύση δίνουν δωρητές

οταν-τη-λύση-δίνουν-δωρητές-838257

Της Βάσως Σαμακοβλή

Πολλές φορές, οι εξελίξεις έρχονται από εκεί που δεν τις περιμένεις. Αν και στη χώρα της φιλοτιμίας, σε πάμπολλες κρίσιμες στιγμές η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη και η προσφορά έχουν εμφανιστεί για να εξισορροπήσουν καταστάσεις και να παρακάμψουν εμπόδια, που έμοιαζαν αξεπέραστα.

Οπως προ ημερών, ο Βολιώτης δωρητής, που εμφανίστηκε σαν από μηχανής θεός για το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου και ιδίως για τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία και τις οικογένειές τους. Η επίσκεψή του και η διαβεβαίωση, που απλόχερα παρείχε ότι θα συμβάλει με το χρηματικό ποσό, που θα χρειαστεί για την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης.

Σε μια περίοδο που η χώρα παλεύει, εν μέσω πανδημίας, να κρατήσει όρθιο το υγειονομικό σύστημα και δίνει μάχη με τα οικονομικά, ο Βολιώτης δωρητής με την παρουσία του και τη σημαντική απόφασή του για οικονομική ενίσχυση έδωσε μεγάλη ανάσα στο Αχιλλοπούλειο.

Ο δωρητής ήταν ενήμερος για τις συνθήκες λειτουργίας της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας του νοσηλευτικού ιδρύματος. Μήνες ολόκληρους παλεύουν οι ασθενείς και οι οικογένειές τους για τη βελτίωση των συνθηκών, με διαρκείς κραυγές αγωνίας για τους κινδύνους που προκαλούνται για την υγεία τους. Επί μήνες παλεύει η διοίκηση του νοσοκομείου να ξεπεραστούν οι ατέρμονες διαδικασίες και η μεγάλη γραφειοκρατία για να βρεθούν τα κονδύλια, ώστε να αρχίσουν οι πολυπόθητες εργασίες. Επί μήνες τις δικές τους προσπάθειες και παρεμβάσεις έχουν κάνει πολιτικά πρόσωπα της περιοχής. Το έργο, όμως, ήταν παγωμένο.

«Είμαι δίπλα σας έμπρακτα, σ’ αυτό και ό,τι χρειαστεί», διαβεβαίωσε ο δωρητής, ο οποίος εμφανίστηκε για να μείνει πίσω ό,τι είχε κολλήσει τις εργασίες της μονάδας, η οποία πλέον αναμένεται να παραδοθεί ολοκαίνουργια σε τέσσερις μήνες.

Προσφέρθηκε, μάλιστα, να χρηματοδοτήσει υποδομές που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου στο Αχιλλοπούλειο, ο οποίος σήμερα υπολειτουργεί και θυμίζει… έπιπλο. Συνολικά χρηματικό ποσό 100.000 ευρώ θα διαθέσει, σε πρώτη φάση, ο Βολιώτης ευεργέτης. Για άλλη μια φορά, το ελληνικό φιλότιμο και η ευαισθησία έκαναν το έργο τους. Και μάλιστα σπουδαίο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου