ΤΟΠΙΚΑ

Υπέκυψε 37χρονος κυνηγός μετά από τετράμηνη μάχη

υπέκυψε-37χρονος-κυνηγός-μετά-από-τετρά-157789

Είχε δεχθεί στο κεφάλι σκάγια από το κυνηγετικό όπλο του φίλου του, όταν εκείνος τον πέρασε για θήραμα, σε εξόρμηση στο Μικρό Περιβολάκι

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ο 37χρονος κάτοικος Βόλου, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από σκάγια κυνηγετικού όπλου, στη διάρκεια κυνηγιού στο Μικρό Περιβολάκι, στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου.

Επί τέσσερις μήνες, μετά από το κυνήγι τρόμου ο 37χρονος υπήκοος Αλβανίας Fatos Mecka (Φώτης Μέτσκας όπως τον αποκαλούσαν στην Ελλάδα όπου διέμενε επί πολλά χρόνια) έδωσε δύσκολη μάχη να κρατηθεί στη ζωή, με στήριγμα την οικογένειά του και τους συγγενείς του.

Χθες, το άγγελμα του θανάτου του σκόρπισε τον θρήνο στους δικούς του ανθρώπους και όσους τον γνώριζαν, μιλώντας για έναν υποδειγματικό οικογενειάρχη και έναν άνθρωπο καλοσυνάτο και εργατικό. Ο 37χρονος άφησε πίσω του τη σύζυγό του και δύο μικρής ηλικίας αγοράκια, 3 και 9 ετών.

Σε εκείνη τη μοιραία, όπως δυστυχώς αποδείχθηκε, εξόρμηση φίλων για κυνήγι, στις 3 Νοεμβρίου 2019, στη δασική περιοχή Αγίου Αθανασίου, στο Μικρό Περιβολάκι, ο αδικοχαμένος άντρας δέχθηκε από λάθος τα σκάγια του κυνηγετικού όπλου που κρατούσε ο 45χρονος φίλος του.

Η αγάπη για το κυνήγι αγριόχοιρων μετατράπηκε σε εφιάλτη για τους δύο φίλους. Ο 37χρονος, που βρισκόταν κρυμμένος σε θάμνους πυροβολήθηκε από τον 45χρονο. Ο φίλος του χρησιμοποίησε το όπλο του από λάθος, καθώς τον πέρασε για θήραμα και τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Ο 37χρονος έπεσε στο έδαφος αναίσθητος και ο φίλος του προσέτρεξε όταν αντιλήφθηκε το ατύχημα. Αμεσα ειδοποιήθηκαν Αστυνομία και ΕΚΑΒ, ενώ εξαιτίας του δύσβατου της περιοχής χρειάστηκε η μετάβαση και πυροσβεστικής δύναμης για τον απεγκλωβισμό του τραυματία από τη χαράδρα.

Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, με κρανιοεγκεφαλική κάκωση, διακομίσθηκε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείου Βόλου και παρέμεινε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περίπου ένα μήνα.

Από τον τραυματισμό του και έπειτα δεν μπόρεσε ποτέ να ανακτήσει τις δυνάμεις του και τα σοβαρά προβλήματα υγείας διαδέχονταν το ένα το άλλο. Οι δικοί του άνθρωποι δεν έχασαν ποτέ την ελπίδα τους ότι θα τον έβλεπαν πάλι γερό και δυνατό σύντομα κοντά τους.

Οι τέσσερις μήνες, μέσα στην προσμονή τους για το καλύτερο, έμοιαζαν με Γολγοθά, φροντίζοντας ώστε ο τραυματίας να πηγαίνει από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, όπως και σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης, παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ζητώντας βοήθεια από κοντινά τους άτομα. Χθες, όμως, ο 37χρονος υπέκυψε στα σοβαρά τραύματα.

Σήμερα, στο νεκροταφείο Βόλου θα τον χαιρετίσουν για τελευταία φορά. Η ταφή του θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, εξαιτίας και των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου