Εξυπνες;

Τελευταία ενημέρωση: 2020-02-14, 11:26:08
Εξυπνες;

Εξυπνες ή εφιαλτικές θα είναι οι ηλεκτρονικές πινακίδες που συμφώνησε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη να τοποθετηθούν στον Βόλο και να δείχνουν μαζί με την κυκλοφοριακή κίνηση τις στιγμιαίες μετρήσεις της ποιότητας του αέρα;

Την απόφαση λέει έλαβε η ίδια, μετά από συνάντηση που είχε προχθές (μετά την εκπομπή Τέλογλου για την αέρια ρύπανση στον Βόλο) με τον επίκουρο καθηγητή του Π.Θ. Γιώργο Σαχαρίδη, ο οποίος παρουσίασε στην τηλεοπτική εκπομπή τα πρώτα αποτελέσματα έρευνας με υπερβάσεις σε αιωρούμενα σωματίδια PM 2,5 στον Βόλο.

Θα συνάψει, λέει, προγραμματική σύμβαση για την τοποθέτηση των ηλεκτρονικών πινακίδων με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Βρήκαμε παπά, να θάψουμε πέντε – έξι… θυμίζει η τακτική που ακολουθείται.

Δηλαδή θα προχωράμε στον δρόμο, θα κοιτάμε την πινακίδα και θα κάνουμε όπισθεν να μπούμε σε λαγούμι; Θα μαζευόμαστε όλοι στην πάνω γειτονιά που θα δείχνει «πράσινο», περιμένοντας να φύγει το «κόκκινο» από την κάτω γειτονιά; Τι «έξυπνο» προσφέρουν δηλαδή οι στιγμιαίες μετρήσεις; Και όχι τίποτε άλλο, μας έχουν πάρει και όλες τις μάσκες οι κινέζοι.

Στα σοβαρά, πάντως, εκεί που ψάχναμε εναγωνίως στην πόλη έναν σταθμό μέτρησης αέριας ρύπανσης σε λειτουργία, τώρα η πόλη δέχεται επίθεση… από σταθμούς, πινακίδες, on line πλατφόρμες. Αυτό και μπορεί να προκαλέσει ασφυξία!

Η πόλη χρειάζεται οτιδήποτε πιστοποιημένο από το υπουργείο Περιβάλλοντος, σταθερό σχεδιασμό απέναντι στο πρόβλημα και όχι κινήσεις βάρκα… γιαλό. Διαφορετικά, με σπασμωδικές αποφάσεις το μόνο που μπορεί να μείνει είναι όλοι να κινούνται περιμετρικά των ορίων του Βόλου, καθώς μονοπωλεί πανελλαδικά ως η μοναδική πόλη με πρόβλημα αέριας ρύπανσης.

Β.Σ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
2
=