ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ζητούν πάλι ανάκληση

ζητούν-πάλι-ανάκληση-427183

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας εμφανίζονται αμετακίνητοι στη θέση περί ανάκλησης της άδειας καύσης RDF από το υπουργείο. Μάλιστα, ο νέος αρμόδιος υπουργός από τις πρώτες επιστολές που έλαβε ήταν εκείνη της Δωροθέας Κολυνδρίνη, όπως η ίδια έκανε χθες γνωστό, με την οποία ζητά την άρση της χρήση RDF από την ΑΓΕΤ.

Ευελπιστούμε να πρόκειται για θέση, η οποία βασίζεται σε σαφές σκεπτικό και σε συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα στοιχεία. Και αν υπάρχουν, αν μη τι άλλο, απαιτείται να δοθούν στη δημοσιότητα προς ενημέρωση των πολιτών. Διότι το διαρκές αίτημα από την ηγεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας για ανάκληση της εν λόγω άδειας, δεν είναι κάτι που πιθανόν να υποκρύπτει οτιδήποτε ανησυχητικό; Διαφορετικά για ποιον λόγο τόση επιμονή σχετικά με την παύση χρήσης του εναλλακτικού καυσίμου; Την ίδια ώρα, μάλιστα, που όσοι έλεγχοι και δειγματοληψίες και αν έχουν γίνει (και έχουν γίνει σε μεγάλη έκταση), σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στη δημοσιότητα, δεν έχουν δείξει υπερβάσεις.

Η σύγχυση μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα, γι’ αυτό ελπίζουμε σύντομα σε συγκεκριμένες απαντήσεις προς τους πολίτες εκ μέρους της Περιφέρειας.

Β.Σ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου