ΤΟΠΙΚΑ

Νίκος Παντελοδήμος: «Στόχος μου να προσφέρω στην πόλη»

νίκος-παντελοδήμος-στόχος-μου-να-προ-502026

Επισημαίνει ο υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Βόλου με τον συνδυασμό της Νάνσυς Καπούλα «Βόλος, Εξυπνη Πόλη»

Οι επικείμενες δημοτικές εκλογές στον Βόλο είναι μία πρόκληση για τον Νίκο Παντελοδήμο. Ο νεαρός Βολιώτης δικηγόροςαποδέχτηκε την πρόσκληση της υποψηφίας δημάρχου Νάνσυς Καπούλα και συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του τοπικού συμβουλίου Βόλου ως υποψήφιος τοπικός σύμβουλος, με σκοπό να συμβάλλει όχι μόνο στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων της πόλης, αλλά και στην ανάδειξη και την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του Βόλου για οικονομική ανάκαμψη, τουριστική ανάπτυξη και πολιτιστική ανάδειξη, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Επίσης ξεδιπλώνει το όραμά του για την πόλη και αναφέρεται στα ζητήματα τα οποία, κατά τον ίδιο, πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα.

Συνέντευξη στη ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Κύριε Παντελοδήμο, είστε ένας νέος άνθρωπος, που κατέρχεται για πρώτη φορά υποψήφιος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πριν μιλήσουμε για αυτή σας την απόφαση, μπορείτε να συστηθείτε στους δημότες;

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1982 από Βολιώτες γονείς, τον Δημήτριο Παντελοδήμο, καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Αννα Συρούκη, αρχιτέκτονα μηχανικό – πολεοδόμο.

Μετά την αποφοίτησή μου από την Τοσίτσειο – Αρσάκειο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, σπούδασα στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις.

Εργάστηκα επί δύο χρόνια (2008 – 2010) με σύμβαση έργου στη ΔΑΕΜ, υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων για τον έλεγχο και την εφαρμογή των νόμιμων διαδικασιών εγκατάστασης των μεταναστών.

Το 2010 έγινα δεκτός στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο Τμήμα Νομικής. Μετά την απόκτηση του πτυχίου και την πρακτική άσκηση, έλαβα την άδεια κατόπιν εξετάσεων άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος. Είμαι από το 2014 δικηγόρος μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου. Με την επιστροφή μου στην Ελλάδα αποφάσισα να εγκατασταθώ στον τόπο καταγωγής της οικογένειάς μου και από το 2015 ασκώ μάχιμη δικηγορία στον Βόλο.

Ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίο αποφασίσατε να είστε υποψήφιος τοπικός σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Βόλου με τον συνδυασμό της Νάνσυς Καπούλα «Βόλος, Εξυπνη Πόλη»;

Από τα φοιτητικά μου χρόνια ανέπτυξα πλούσια συνδικαλιστική δράση και επέδειξα πάντοτε ενδιαφέρον για τα κοινά. Γι΄ αυτό και οι ερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι μία πρόσκληση για μένα. Συμφωνώντας με το πρόγραμμα του συνδυασμού «Βόλος, Εξυπνη Πόλη» αποδέχτηκα την πρόσκληση της υποψηφίας δημάρχου Νάνσυς Καπούλα να μετάσχω στο ψηφοδέλτιο του τοπικού συμβουλίου Βόλου, με σκοπό να συμβάλλω όχι μόνο στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων της πόλης, αλλά και στην ανάδειξη και αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του Βόλου για οικονομική ανάκαμψη, τουριστική ανάπτυξη και πολιτιστική ανάδειξη.

Με ποιον τρόπο; Ποιο είναι το δικό σας όραμα για την πόλη;

Ολοι όσοι κατέρχονται στον εκλογικό στίβο δηλώνουν ότι έχουν ένα όραμα για την πόλη τους. Τις περισσότερες φορές όμως αυτό το όραμα είναι εξωπραγματικό και μη υλοποιήσιμο, με αποτέλεσμα μετά την εξάντληση της τετραετίας να φαντάζει ως απατηλή προεκλογική υπόσχεση, ικανή μεν να τέρπει πρόσκαιρα τα αφτιά των πολιτών, προκαλεί δε πικρία και απογοήτευση από την εξαπάτηση των πολιτών και τη διάψευση των ελπίδων τους.

Το δικό μου όραμα για την πόλη, που επέλεξα να ζήσω και να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά, κοντά στις ρίζες μου, είναι προϊόν μελέτης, εμπειρίας, αντικειμενικής στάθμισης των δεδομένων, μακράς συζήτησης με αρμόδιους φορείς και προπαντός αγάπης για τη θετική πορεία του Βόλου και την κατάκτηση της θέσης που του ανήκει στη σύγχρονη συγκυρία, αλλά και στη μελλοντική εξέλιξη.

Χρειάζεται, δηλαδή, μία άλλη θεώρηση των πραγμάτων…

Κοιτάξτε, όλοι μιλούν για πολιτισμό. Η λέξη όμως έχει χάσει το πραγματικό της νόημα, αφού το περιεχόμενό της καταγράφει μόνο φιέστες, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις αμφιβόλου ποιότητας. Πολιτισμός είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Για αυτό χρειάζονται έργα, υποδομές και άμεσες παρεμβάσεις για να διορθωθούν στρεβλώσεις και να αρθούν εμπόδια που δυσκολεύουν τη ζωή μας. Σε πολιτισμένο περιβάλλον οι πολίτες χαίρονται και απολαμβάνουν την πόλη τους 365 μέρες τον χρόνο και όχι μόνο κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Εχουν δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα όλο τον χρόνο και να κολυμπούν σε καθαρή θάλασσα όποτε το επιθυμούν!

Πολιτισμός είναι να αναπτύσσονται ισότιμα όλες οι περιοχές της πόλης, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της καθεμιάς και χωρίς διάκριση σε προνομιούχες και μη.

Προς τούτο είναι απαραίτητη η συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο, το οποίο έχει συμβάλει αποτελεσματικά στη θετική εξέλιξη της πόλης με την αξιοποίηση πολλών κτιρίων, αλλά και την οικονομική κίνηση και την τοπική ανάπτυξη με τη διαμονή χιλιάδων φοιτητών.

Το Πανεπιστήμιο μπορεί να προσφέρει την τεχνογνωσία για την επίλυση πολλών προβλημάτων στους τομείς της χωροταξίας, του περιβάλλοντος, της οικονομίας, του τουρισμού, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παιδείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου