ΤΟΠΙΚΑ

Ελένη Παπαθανασίου: Ο Βόλος στις 26 Μαΐου αλλάζει σελίδα…

ελένη-παπαθανασίου-ο-βόλος-στις-26-μαΐο-503133

Τονίζει σε συνέντευξή της η γνωστή δημοσιογράφος, υποψήφια δημοτική σύμβουλος Βόλου με τον Ιάσονα Αποστολάκη

Μετά από αρκετά χρόνια, η γνωστή δημοσιογράφος Ελένη Παπαθανασίου επανέρχεται στα κοινά, βάζοντας υποψηφιότητα για τον Δήμο Βόλου με τον Ιάσονα Αποστολάκη και τη δημοτική παράταξη «Μαζί για τον Βόλο». Η Ελένη Παπαθανασίου, πλην της δημοσιογραφικής της ιδιότητας, είναι πολύ γνωστή στον χώρο του αθλητισμού, αφού υπήρξε παίκτρια και προπονήτρια μπάσκετ με μεγάλες ευρωπαϊκές διακρίσεις, ενώ έχει διακριθεί και για το ταλέντο της στη φωτογραφία, καθώς έχει αποσπάσει βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Η Ελένη Παπαθανασίου μιλά στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» για τη σημαντική της απόφαση.

Συνέντευξη στη ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Πώς αποφασίσατε τη μεγάλη επιστροφή;

Επιστρέφω μετά από αρκετά χρόνια, αν και δεν έπαψα όλο αυτό το διάστημα να είμαι ενεργός πολίτης. Στο παρελθόν διετέλεσα πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Στη συνέχεια έδωσα προτεραιότητα στο μεγάλωμα, μαζί με τον σύζυγό μου Απόστολο Αποστολάκη, των δυο 16χρονων γιων μου, του Αλέξανδρου και του Νικόλα, και τώρα πλέον θεώρησα πως ήρθε ο κατάλληλος χρόνος να βοηθήσω την πόλη μου να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Τι εννοείτε;

Θεωρώ πως ο Βόλος, μια πόλη με βαθιά δημοκρατική παράδοση, δικαιούται να επανέλθει σε τροχιά ουσιαστικής και όχι επίπλαστης ανόδου. Μια τροχιά δημιουργίας με μπροστάρηδες νέους χαρισματικούς ανθρώπους. Επιθυμώ να σταματήσουν επιτέλους οι απαράδεκτες συμπεριφορές και οι Βολιώτες να σταματήσουν να …δοκιμάζουν την ακοή τους από το …πλούσιο λεξιλόγιο του απερχόμενου. Οι λέξεις «κοπρίτες», «απατεώνες», «δημοσιογραφικά σκουπίδια» κούρασαν πια. Νισάφι…

Θεωρείτε πως δεν έγινε έργο από τη σημερινή Δημοτική Αρχή;

Εκδηλώσεις εντυπωσιασμού, που αρέσουν στον κόσμο, έγιναν πολλές. Επί της ουσίας παραδόθηκαν οι κόμβοι, ένα σημαντικό έργο, οι οποίοι όμως σχεδιάστηκαν από τους «πολιτικούς απατεώνες» της προηγούμενης δημοτικής αρχής και χρηματοδοτήθηκαν από τις Δημόσιες Επενδύσεις επί υπουργίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη, από το «σάπιο πολιτικό σύστημα», σύμφωνα με τους χαρακτηρισμούς του απερχόμενου. Ετσι, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Υποδείξτε μου ένα έργο, που να σχεδιάστηκε, να δημοπρατήθηκε και να υλοποιήθηκε από την απερχόμενη δημοτική αρχή.

Καλά είναι τα λαμπάκια και τα κυκλάμινα, κανείς δεν είπε όχι, όταν υπάρχει μέτρο. Ακόμη πιο καλές είναι όμως οι ουσιαστικές παρεμβάσεις στις γειτονιές και στις Δημοτικές Ενότητες, όπου δεν έγινε σχεδόν τίποτα και οι κάτοικοί τους στις περιοδείες που κάνουμε καταγγέλλουν ανυπαρξία μέριμνας και με το δίκιο τους…

Γιατί με τον Ιάσονα Αποστολάκη;

Γιατί είναι πλέον καιρός ο Βόλος να γυρίσει σελίδα και να δώσει τα ηνία σ’ έναν νέο, χαρισματικό επιστήμονα, που γεννήθηκε, μεγάλωσε, ζει και εργάζεται, αφού πρώτα έδωσε εξετάσεις ΑΣΕΠ, στην πόλη μας. Σ’ έναν νέο άνθρωπο, ανοικτό στις συνεργασίες, ο οποίος έδωσε μεγάλες μάχες την προηγούμενη πενταετία, απέναντι σε απαράδεκτες συμπεριφορές και πρακτικές μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σ’ έναν ηγέτη με αρχές, αξίες, σεβασμό στη διαφορετικότητα και στην αντίθετη άποψη. Αρκετά με τις λοιδορίες και τις απαράδεκτες συμπεριφορές, που μας κάνουν ρεζίλι σ’ όλη την Ελλάδα.

Ποια θεωρείτε πως είναι τα μεγάλα «όπλα» του συνδυασμού σας;

Η νιότη, το καθαρό βλέμμα, η τεχνογνωσία και η διάθεση για προσφορά. Νέοι άνθρωποι, στηριζόμενοι από έμπειρα στελέχη, εγγυώνται την επόμενη μέρα της ανάπτυξης για τον Βόλο μας.

Επίσης, στο ψηφοδέλτιό μας, στο οποίο μετέχουν άτομα απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, πλην της Χρυσής Αυγής, υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός ικανών και άξιων γυναικών, που συστρατεύτηκαν ζητώντας την ψήφο των συμπολιτών μας.

Οι απαράδεκτες συμπεριφορές απέναντι στις αιρετές κυρίως γυναίκες, μα και σε Βολιώτες και Βολιώτισσες δημοσιογράφους, μας έχουν πεισμώσει περισσότερο. Είμαστε λοιπόν εδώ δυνατές και έτοιμες να εκπροσωπήσουμε επάξια το γυναικείο φύλο. Αλλωστε είμαστε ο συνδυασμός με τις περισσότερες γυναίκες, γεγονός που αποδεικνύει πως ο επικεφαλής μας Ιάσονας Αποστολάκης σέβεται και εμπιστεύεται τα μέγιστα τις γυναίκες.

Ποια η γνώμη σας για τα αθλητικά δρώμενα;

Αυτή είναι μια μεγάλη συζήτηση. Θα επικεντρωθώ στη μεγάλη κατάντια του ΕΑΚ Βόλου, που κινδυνεύει να γίνει «κουφάρι», όπως επίσης και στην αλλαγή χρήσης του Εκθεσιακού, που αντί να αναβαθμιστεί και να συνεχίσει ν’ αποτελεί κυψέλη αθλητισμού, μετατράπηκε σε χώρο για μπουζούκια, χορούς και πανηγύρια. Η προσβασιμότητα στους αθλητικούς χώρους ανύπαρκτη. Η συνεργασία με τα Ολυμπιακά Ακίνητα για αξιοποίηση του Πανθεσσαλικού οδηγήθηκε στις καλένδες, ενώ ο «πόλεμος» απέναντι πρωτίστως στον Ολυμπιακό Βόλου ήταν λυσσαλέος και εντελώς άδικος. Και πόσα ακόμη…

Πώς ονειρεύεστε τον Βόλο;

Ο Βόλος, όπως το επιτάσσουν η λαμπρή ιστορία του και οι μεγάλες προσωπικότητες που κατείχαν στο παρελθόν τη θέση του δημάρχου, θα πρέπει να είναι μια πόλη με ανοιχτούς ορίζοντες στην καινοτομία, στην τεχνολογία, στην αλληλεγγύη, μια πόλη που να δέχεται τη διαφορετικότητα και να δίνει ίσες ευκαιρίες στους κατοίκους της, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, χρώματος και προέλευσης. Μια Πανεπιστημιούπολη, στην οποία να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στους φορείς της, κάτι δυστυχώς που δεν συμβαίνει σήμερα.

Είστε αισιόδοξη για το αποτέλεσμα των εκλογών;

Δεν είμαι απλά αισιόδοξη, είμαι πεπεισμένη πως ο Βόλος μας στις 26 Μαΐου αλλάζει σελίδα κι επανέρχεται στην κανονικότητα, συνεχίζοντας τη λαμπρή ιστορία και τη μεγάλη προσπάθεια των αυτοδιοικητικών του παρελθόντος. Αλλωστε όλα τα μεγάλα έργα που υπάρχουν στον Βόλο, π.χ. Πανεπιστήμιο, Μουσείο, Νοσοκομείο, Πανθεσσαλικό και τόσα άλλα, δεν προήλθαν από παρθενογένεση… Φυσικά, σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να τα συγκρίνω με την επίπλαστη λάμψη, τις φωσφορίζουσες αποχρώσεις και τα συμπαθέστατα κυκλάμινα…

Είμαι πεπεισμένη πως ο Ιάσονας Αποστολάκης και η δημοτική παράταξη «Μαζί για τον Βόλο» θα αποτελέσουν τη νέα Δημοτική Αρχή. Οι συμπολίτες μας ξέρουν και θα κρίνουν. Ζητούμε λοιπόν την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους για τον Βόλο των ονείρων μας… ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα τα καταφέρουμε…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου