Κλέφτες ενώ η οικογένεια κοιμόταν!

κλέφτες-ενώ-η-οικογένεια-κοιμόταν-438882

Δίπλα από τα υπνοδωμάτια της οικογένειας, την ώρα που τα μέλη της κοιμούνταν, έψαχναν τη «λεία» τους διαρρήκτες οι οποίοι χτύπησαν στη Γαύριανη Μαγνησίας χθες τα ξημερώματα. Τα κλοπιμαία φόρτωσαν στο ΙΧ αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη, το οποίο άνοιξαν με τα κλειδιά που βρήκαν μέσα στην κατοικία.

Η δράση των τριών διαρρηκτών έγινε αντιληπτή από περιπολούντες αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ και του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού. Οι δράστες καταδιώχθηκαν, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα. Το αυτοκίνητο εγκαταλείφθηκε από τον έναν διαρρήκτη, όταν καταδιωκόμενο από περιπολικά της αστυνομίας συγκρούστηκε σε κολώνα. Ο δράστης εγκατέλειψε το όχημα και εξαφανίστηκε στο σκοτάδι. Οι δύο συνεργοί του εγκατέλειψαν την περιοχή με δεύτερο «δικό» τους αυτοκίνητο.

Έντρομη ξύπνησε η οικογένεια στη Γαύριανη, όταν αντιλήφθηκε ότι η κεντρική είσοδος είχε παραβιαστεί και από τη θέση τους στο σπίτι απουσίαζαν συσκευές και διάφορα είδη. Κανείς -ευτυχώς- δεν αντιλήφθηκε τους δράστες την ώρα που έψαχναν τους χώρους του σπιτιού τους.

Γύρω στις 3:30 το πρωί χθες παραβίασαν την κεντρική είσοδο της κατοικίας και αφαίρεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, φιάλες ποτών και ρουχισμό. Μαζί τους πήραν τα κλειδιά του ΙΧ αυτοκίνητου της οικογένειας, το οποίο ήταν σταθμευμένο μπροστά από το σπίτι. Στο αυτοκίνητο φόρτωσαν τα κλοπιμαία και ο ένας από τους δράστες απομακρύνθηκε με αυτό, ενώ οι άλλοι δύο έφυγαν με δεύτερο όχημα που χρησιμοποίησαν για τη μετάβασή τους.

Τα δύο οχήματα με τους διαρρήκτες έγιναν αντιληπτά από περιπολούντες αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ και του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού. Ξεκίνησε καταδίωξη που διήρκησε περίπου μισή ώρα, μέχρι τη στιγμή που ενώ το κλεμμένο όχημα έχοντας περάσει τη Σούρπη και την Αγία Τριάδα με ιλιγγιώδη ταχύτητα εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε κολώνα και ακινητοποιήθηκε. Ο δράστης εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε.

Το δεύτερο όχημα με τους δύο συνεργούς του είχε ήδη χαθεί αναπτύσσοντας ταχύτητα και κινούμενο προς άλλη κατεύθυνση. Το όχημα και τα κλοπιμαία

αποδόθηκαν στον παθόντα.

Στοχευμένες δράσεις

Η αύξηση των διαρρήξεων και των ληστειών έχει δημιουργήσει έντονο κλίμα ανησυχίας στις τοπικές κοινωνίες.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας έχει ξεκινήσει σειρά συναντήσεων με τους Δημάρχους του νομού, σε μια προσπάθεια να καταγράψει τις απόψεις της κοινωνίας και να ενταθούν, όπου χρειάζεται, οι στοχευμένες δράσεις και τα μέτρα κατά της εγκληματικότητας.

Χθες ο Αστυνομικός Διευθυντής Δημ. Κατσίκας συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου, ενώ για σήμερα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγ. Χατζηκυριάκο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου