Δολοφονία Ιταλού στον Πτελεό;

δολοφονία-ιταλού-στον-πτελεό-447676

Νέα στοιχεία άνοιξαν για τις αστυνομικές αρχές το φάκελο της εξαφάνισης του μεσήλικα Ιταλού επιχειρηματία τον περασμένο Οκτώβριο στον Πτελεό. Οι καινούργιες ενδείξεις, πέντε μήνες αργότερα, ενισχύουν τις αρχικές υποψίες των αστυνομικών αρχών για δολοφονία του 67χρονου.
 
Μετά τη λήξη των εκτεταμένων αλλά άκαρπων ερευνών αναζήτησής του στην περιοχή όπου χάθηκαν τα ίχνη του βρέθηκε το κινητό του τηλέφωνο. Με τη συνδρομή ανώτατων υπηρεσιών εντοπίστηκαν κλήσεις που δέχθηκε και έκανε από το κινητό του τηλέφωνο, οι οποίες φέρεται να οδήγησαν σε άτομα «κλειδί», που αναμένεται να ρίξουν φως στο μυστήριο. Τα νέα στοιχεία δυστυχώς φαίνεται να ισχυροποιούν τις υπόνοιες ότι ο 67χρονος δεν είναι εν ζωή.
 
Το θρίλερ γύρω από τον αγνοούμενο υπήκοο Ιταλίας Rallota Antonio, κάτοικο προσωρινά Ν. Αγχιάλου, ξεκίνησε στις 27 Οκτωβρίου 2010. Εκείνη την ημέρα αναφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού από ομοεθνείς του ότι εξαφανίστηκε.
 
Ο Ιταλός συνάδελφός του όμως, ο οποίος μετέβη στην αστυνομία για να αναφέρει την εξαφάνιση, είχε δηλώσει ότι τα ίχνη του είχαν χαθεί δέκα ημέρες νωρίτερα!
 
Ο 67χρονος αντιπρόσωπος εταιρίας ηλεκτρικών γεωργικών εργαλείων διέμενε προσωρινά στη Ν. Αγχίαλο μαζί με άλλους τέσσερις συναδέλφους του για να δειγματίσει εμπόρευμα.
 
Οι εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του ξεκίνησαν ένα δεκαήμερο μετά την εξαφάνισή του, καθώς κανείς πέρα από τους συναδέλφους του δεν γνώριζε τι είχε συμβεί.
 
Ομάδες αστυνομικών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ Λάρισας, εθελοντικών ομάδων «χτένισαν» την περιοχή. Στη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του, μάρκας Opel Astra, χρώματος μαύρου, με ιταλικές πινακίδες. Το αυτοκίνητο βρέθηκε σε γκρεμό στην αγροτική περιοχή «Σταυρός» στον Πτελεό.
 
Η θέση που βρέθηκε το ΙΧ αυτοκίνητο είχε δημιουργήσει σοβαρές υπόνοιες. Ήταν εμφανές ότι είχε σπρωχτεί σε χαντάκι βάθους τριών μέτρων. Το ΙΧ κινήθηκε σε χωματένιο παράδρομο που εξυπηρετεί την προσέγγιση κτημάτων και βρέθηκε κατακρημνισμένο στο τέλος του χωματόδρομου.
 
Τα τρία γεωργικά μηχανήματα που είχε μαζί του, σύμφωνα με τους συναδέλφους του, δεν βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο. Μαζί του, όπως είχε προκύψει από τις αρχικές έρευνες, είχε χρηματικό ποσό περίπου 800 ευρώ.
 
Ενώ οι έρευνες συνεχίστηκαν και ολοκληρώθηκαν μετά από τρεις ημέρες άκαρπες, η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας είχε εκδώσει ανακοίνωση περιγράφοντας τα χαρακτηριστικά του στοιχεία και την ένδυση που είχε κατά την εξαφάνισή του, καλώντας όποιον γνωρίζει οτιδήποτε να ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές.
 
Την τρίτη ημέρα αναζήτησης του αγνοουμένου στις έρευνες συμμετείχε και ο γιος του, ο οποίος ταξίδεψε εσπευσμένα από την Ιταλία μόλις ενημερώθηκε για την εξαφάνιση. Τότε είχε αναφέρει στους αστυνομικούς ότι ο 67χρονος μετά τον δειγματισμό εμπορεύματος στη Μαγνησία επρόκειτο να ταξιδέψει για την πώληση γεωργικών μηχανημάτων σε περιοχές της Γαλλίας.
 
Πτυχές της υπόθεσης – θρίλερ είχαν ξεδιπλωθεί στην τηλεοπτική εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο τούνελ», μετά το συναγερμό που σήμανε στην ιταλική εκπομπή αναζήτησης της «Rai Tre», αλλά και στους Ιταλούς διπλωμάτες της Αθήνας η μυστηριώδης εξαφάνιση του Ιταλού εμπόρου στο ελληνικό έδαφος.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου