Τους έπιασαν στον ύπνο…

τους-έπιασαν-στον-ύπνο-450057

Γερό χτύπημα σε χρηματαποστολή στο Βόλο φέρονται σύμφωνα με αστυνομικές πηγές να ετοίμαζαν χθες από τη γιάφκα στη Ν. Ιωνία, σχέδιο που φαίνεται ότι επέσπευσε την ταυτόχρονη έφοδο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε Βόλο και Αθήνα τα ξημερώματα.

Στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου τριώροφης οικοδομής, στην οδό Ελλησπόντου στη Ν. Ιωνία, που βρισκόταν υπό στενή παρακολούθηση τον τελευταίο ενάμισι μήνα τουλάχιστον, οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτός από τον οπλισμό φέρεται να εντόπισαν χειρόγραφες σημειώσεις που επιβεβαίωσαν ότι σχεδιαζόταν ληστεία σε τράπεζα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο εμπλοκής εκ των συλληφθέντων στο «μεγάλο κόλπο», το οποίο στήθηκε για τη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Βόλο, με την απαγωγή του διευθυντή.

Επτά άτομα -πέντε άντρες και δύο γυναίκες- προσήχθησαν σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Ν. Ιωνία και Χολαργό, εκ των οποίων οι τρεις συνελήφθησαν για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Στον οδό Ελλησπόντου 53 με Σαγγαρίου, οι ένοικοι του διαμερίσματος πιάστηκαν στον ύπνο. Πέντε άτομα που βρίσκονταν στο εσωτερικό προσήχθησαν ως ύποπτοι για εμπλοκή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. Η εισβολή αστυνομικών στο διαμέρισμα, που φέρεται να έχει νοικιαστεί προ διμήνου, αποκάλυψε βαρύ οπλισμό.

Τα πέντε άτομα -τέσσερις άντρες και μία γυναίκα- τα οποία βρίσκονταν στη γιάφκα της Ν. Ιωνίας οδηγήθηκαν στην Αθήνα, προκειμένου να εξεταστούν από ειδικό Εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής.

Από τις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας το διαμέρισμα που παρακολουθούνταν επί μήνες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία απομονώθηκε κατά δύο οικοδομικά τετράγωνα περιμετρικά. Στο αποκλεισμένο σημείο οι δρόμοι εκκενώθηκαν από σταθμευμένα οχήματα, ενώ ένα που θεωρήθηκε ως ύποπτο μετακινήθηκε με γερανό για εξονυχιστικό έλεγχο. Η περιοχή ζώστηκε από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις. Στο ισόγειο κατάστημα του τριωρόφου στήθηκε το «αρχηγείο» της Αντιτρομοκρατικής, με τις πρώτες έρευνες να εξελίσσονται παρουσία δύο Εισαγγελέων του Βόλου.

Σταδιακά ο οπλισμός που εντοπίστηκε στο διαμέρισμα μεταφέρθηκε στην Αθήνα για βαλλιστική εξέταση, ώστε να εξακριβωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε χτυπήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Νωρίς το βράδυ η αστυνομική δύναμη ενισχύθηκε. Δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν τα οικοδομικά τετράγωνα γύρω από το κρησφύγετο, καθώς δεκάδες άτομα πραγματοποιούσαν πορεία για αρκετή ώρα περιμετρικά, πετώντας φέιγ-βολάν, γράφοντας συνθήματα στους δρόμους και στους τοίχους, όπως «δεν είναι τρομοκράτες». Σε αυξημένη επιφυλακή τέθηκαν αστυνομικοί του Α.Τ. Ν. Ιωνίας, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το διαμέρισμα – γιάφκα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου