Μπροστά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο παγκόσμιο Μουσείο Τύπου στην Ουάσινγκτον

Τελευταία ενημέρωση: 2019-01-07, 10:14:03
Μπροστά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο παγκόσμιο Μουσείο Τύπου στην Ουάσινγκτον

Ο Βολιώτης Απόστολος Παρασκευάς εξεπλάγη ευχάριστα και φωτογραφήθηκε μπροστά στο πρωτοσέλιδο, στην Ουάσινγκτον

 

Κοντοστάθηκε, κοίταξε ξανά και εξεπλάγη ευχάριστα ένας ακόμη Βολιώτης, ο οποίος επισκεπτόμενος την Ουάσινγκτον και το μεγαλύτερο σε παγκόσμιο επίπεδο Μουσείο Τύπου – το Νewseum - είδε, την Παρασκευή, το πρωτοσέλιδο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ σε μία από τις προθήκες.

Της ΒΑΣΩΣ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Ενιωσε ενθουσιασμένος διαπιστώνοντας ότι μεταξύ των εφημερίδων όλου του κόσμου, τα πρωτοσέλιδα των οποίων αναρτά καθημερινά το παγκόσμιο Μουσείο Τύπου, ήταν η ιστορική εφημερίδα από τον τόπο του…

Ο Βολιώτης Απόστολος Παρασκευάς, καθηγητής σύνθεσης, συνθέτης και κιθαρίστας, ο οποίος ζει μόνιμα στη Βοστώνη, φωτογραφήθηκε μπροστά από την προθήκη με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας. Το στιγμιότυπο το απέστειλε ηλεκτρονικά στoν ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και η δική του χαρά, η οποία αποτυπώνεται στο πρόσωπό του, έγινε και δική μας...

Η έκθεση των πρωτοσέλιδων αποτελεί μία από τις 15 μόνιμες εκθέσεις του Παγκόσμιου Μουσείου Ειδήσεων. Περίπου 1.200 εφημερίδες από ολόκληρο τον κόσμο αποστέλλουν τα πρωτοσέλιδά τους στο Newseum καθημερινά. Ογδόντα από αυτές μεγεθύνονται και εκτυπώνονται για την έκθεση, ενώ ορισμένες εκτίθενται και σε προθήκη που βρίσκεται έξω από το Μουσείο, στη λεωφόρο Πενσιλβάνια, στην Ουάσινγκτον.

Τα πρωτοσέλιδα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ συμπεριλαμβάνονται τα τελευταία 14 χρόνια στη μόνιμη έκθεση του Newseum της Ουάσινγκτον.

Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ συμπλήρωσε παρουσία 10 ετών στη μόνιμη έκθεση των πρωτοσέλιδων, οι υπεύθυνοι του Newseum ανήρτησαν το πρωτοσέλιδό του στην πρώτη προθήκη του Μουσείου, το οποίο επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο.

Τον Ιούνιο του 2016, μετά από πρόσκληση του Newseum, ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ είχε συμμετάσχει σε παγκόσμια καμπάνια του Μουσείου για τους δημοσιογράφους, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους, στη διάρκεια του 2015, για τη μετάδοση της είδησης, καθώς και για τις απειλές που δέχονται. Επρόκειτο για μια μεγάλη εκστρατεία ευαισθητοποίησης σχετικά με τις απειλές που δέχονται οι δημοσιογράφοι, ακόμη και με κόστος τη ζωή τους, σε όλο τον κόσμο, στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν, να καταγράψουν και να μεταδώσουν την είδηση.

Σκοπός της έκθεσης είναι να προωθήσει την κατανόηση της είδησης και της δημοσιογραφίας στο ευρύ κοινό. Σύμφωνα με τους επικεφαλής του Μουσείου, ένα πρωτοσέλιδο μπορεί να αποκαλύψει τόσο μια εφημερίδα, όσο και την κοινωνία, στην οποία απευθύνεται. Το κτίριο του Newseum, όπου φιλοξενείται και η έκθεση των πρωτοσέλιδων, καταλαμβάνει έκταση 60.000 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει αίθριο, επτά ορόφους, 15 θέατρα, 15 σημαντικές εκθέσεις, πολλές μικρότερες εκθέσεις, δύο τηλεοπτικά στούντιο και μία εκτεταμένη διαδραστική αίθουσα σύνταξης ειδήσεων.

Στον χώρο του φιλοξενεί ακόμη, ένα γυάλινο γλυπτό, στο οποίο αναφέρονται τα ονόματα 1.900 δημοσιογράφων, οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του καθήκοντός τους. Το γλυπτό δυστυχώς ανανεώνεται κάθε χρόνο με καινούργια ονόματα... Οι λειτουργίες του Newseum είναι οργανωμένες από το Forum Ελευθερίας, ένα ίδρυμα που είναι αφιερωμένο στον ελεύθερο τύπο, στον ελεύθερο λόγο και στο ελεύθερο πνεύμα για όλους. Αποστολή του είναι να βοηθήσει το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης να κατανοήσουν η μία πλευρά την άλλη και να αναδειχθεί στην κοινή γνώμη, ο σημαντικός ρόλος του ελεύθερου τύπου, σε μια δημοκρατική κοινωνία. Η ιστοσελίδα του Μουσείου ανανεώνεται καθημερινά με τα πρωτοσέλιδα από όλο τον κόσμο, ενώ είναι διαθέσιμο ένα αρχείο πρωτοσέλιδων από αξιοσημείωτα γεγονότα από το 2001.

 

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
6
=