Τρίτη θητεία πρόεδρος του Δ.Σ.Β.

τρίτη-θητεία-πρόεδρος-του-δ-σ-β-453087

Στο «τιμόνι» του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου για τρίτη συνεχή θητεία ο Αναστάσιος Βολιώτης. Στις προχθεσινές εκλογές του συλλόγου ανανέωσε, με μεγάλη διαφορά έναντι του «αντιπάλου» του Γ. Αθανασάκη, την εμπιστοσύνη των δικηγόρων για τη θέση του προέδρου.
 
Στο μεταξύ, πίσω στα έδρανα των δικαστικών αιθουσών επιστρέφουν μετά από δίμηνη κινητοποίηση οι δικηγόροι του Βόλου. Σε χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου αποφασίστηκε η αναστολή της αποχής των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους.
 
Στις εκλογές, η ψηφοφορία, η οποία χαρακτηρίστηκε από μεγάλη συμμετοχή, έγινε σε δύο κάλπες: στη μία για την εκλογή προέδρου και στη δεύτερη για την εκλογή των μελών του διοικητικού συμβουλίου.
 
Στις κάλπες προσήλθαν 521 δικηγόροι σε σύνολο 597 εγγεγραμμένων. Για την εκλογή προέδρου καταμετρήθηκαν 478 έγκυρα, 13 άκυρα και 30 λευκά. Με 373 ψήφους υπέρ του Αν. Βολιώτη, επικεφαλής της «Δικηγορικής Πρωτοπορίας» και 105 υπέρ του Γ. Αθανασάκη, επικεφαλής της «Δικηγορικής Αλληλεγγύης ερίφθη ο κύβος του εκλογικού αποτελέσματος.
 
«Πρόκειται για δικαίωση του έργου που παρήχθη τα τελευταία έξι χρόνια. Η νίκη δεν είναι δική μου, είναι όλων των δικηγόρων, είναι του συλλόγου μας. Θα συνεχίσουμε με την ίδια ενότητα και αποφασιστικότητα», δήλωσε μετά την επανεκλογή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Αν. Βολιώτης.
 
Τους δικηγόρους για τη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές ευχαρίστησε ο Γ. Αθανασάκης. «Στόχος της «Δικηγορικής Αλληλεγγύης» με την κάθοδο στις εκλογές δεν ήταν να διχάσει και να διαιρέσει τους δικηγόρους, αλλά να προσφέρει στα κοινά, που είναι και ο μόνος δρόμος για προσφορά στον πολίτη», δήλωσε.
 
Το νέο Δ.Σ.
Από τη δεύτερη κάλπη για την εκλογή των μελών της νέας διοίκησης καταμετρήθηκαν 508 έγκυρα, εννέα άκυρα και τέσσερα λευκά. Στο νέο Δ.Σ., εκτός του Γ. Αθανασάκη, εκλέγονται:
Χρήστος Στρατηγόπουλος (252), Λάζαρος Γαϊτάνης (206), Ιωάννης Διαμαντής (179), Ερασμία Καλαφάτη (164), Κωνσταντίνος – Ούγκο Ζαπάντης (150), Παναγιώτης Σαράφης (149), Νίκη Τσιλιβίδου (128), Ευγενία Αποστολίδου (124), Νικόλαος Χατζησταματίου (124), Ιωάννης Τερλεξής (122), Τριαντάφυλλος Εμμανουηλίδης (119), Ελευθέριος Σολιδάκης (66) και Δημήτρης Καραγιάννης (60).
 
Από το συνδυασμό «Δικηγορική Πρωτοπορία» οι υπόλοιποι υποψήφιοι έλαβαν τις εξής ψήφους: Στέργιος Αγροκώστας 80 ψήφους, Μιχαήλ Βασιλικός 85 ψήφους, Εμμανουήλ Γαρυφαλλίδης 39 ψήφους, Αθανάσιος Γεωργαντζόπουλος 97 ψήφους, Αστέριος Ζαχαριάδης 101 ψήφους, Χρήστος Καρακώστας 87 ψήφους, Μαρία Ξυφώλη 108 ψήφους, Ελευθέριος Παπαγρηγορίου 101 ψήφους, Αρετή Πρίντζου 107 ψήφους, Βασίλης Τζιώρας 60 ψήφους, Λάμπρος Φράγγος 97 ψήφους και Μιχαήλ Φώτου 99 ψήφους.
 
Από το συνδυασμό «Δικηγορική Αλληλεγγύη» οι υπόλοιποι υποψήφιοι έλαβαν τις εξής ψήφους: Απόστολος Ατσιάς 47 ψήφους, Παναγιούλα Γεωργιάδη 30 ψήφους, Γιώργος Ευθυμίου 39 ψήφους, Θεόδωρος Κανελλής 40 ψήφους, Βιολέττα Καντόλα 54 ψήφους, Αλέξανδρος Κατσιακιώρης 51 ψήφους, Χρυσάνθη Κλεφτάκη 47 ψήφους, Σωκράτης Κόκκαλης 43 ψήφους, Μιχάηλ Νυστάζος 39 ψήφους και Νικολέττα Πρίντζου 41 ψήφους.
 
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκληθεί για τη συγκρότηση σε Σώμα στις 19 Μαρτίου.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου