Τα χρέη «λαμπάδιασαν» 49χρονο

τα-χρέη-λαμπάδιασαν-49χρονο-454567

Φωτιά έγιναν τα χρέη για 49χρονο οικογενειάρχη στο Βόλο. Η απόγνωση τον οδήγησε στην απόφαση να αυτοπυρποληθεί.

Το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε μαζί με τη φιάλη οινοπνεύματος μέσα στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου εξηγούσε ότι πίσω από την απόπειρα αυτοκτονίας με τρόπο τραγικό, βρισκόταν η μεγάλη οικονομική δυσχέρεια.

Το λαμπαδιασμένο σώμα του 49χρονου εργαζόμενου στο Νοσοκομείο Βόλου τύλιξαν με χαλί ιερέας του Ναού και ένας προσκυνητής. Ο οικογενειάρχης με εγκαύματα δεύτερου βαθμού εισήχθη και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αχιλλοπούλειου. Πρόκειται για το τρίτο άτομο που εισάγεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου τις τελευταίες ημέρες μετά από απόπειρα αυτοκτονίας!

Κρατώντας τη φιάλη οινοπνεύματος, ο 49χρονος εργάτης γενικών καθηκόντων του Αχιλλοπούλειου, κάτοικος Αγίου Ονουφρίου, πέρασε χθες λίγο μετά τις 10:30 το πρωί την είσοδο του Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου.

Κάθισε σε μία ξύλινη καρέκλα της εκκλησίας, έβγαλε το πουκάμισο και άδειασε επάνω του το οινόπνευμα. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα με τη βοήθεια αναπτήρα τυλίχθηκε στις φλόγες. Τον 49χρονο έριξαν στο έδαφος ένας από τους ιερείς της εκκλησίας και ένας πιστός που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην εκκλησία. Σκέπασαν το φλεγόμενο σώμα του με το χαλί, σώζοντας τη ζωή του.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον απελπισμένο από τα δυσβάσταχτα χρέη εργαζόμενο στο Νοσοκομείο. Έφερε εγκαύματα δεύτερου βαθμού στο στήθος, στο πρόσωπο και τα χέρια.

Οι συνάδελφοί του στο Αχιλλοπούλειο σοκαρίστηκαν από την είδηση της απόπειρας αυτοκτονίας του 49χρονου. Σε ορισμένους εργαζόμενους ήταν γνωστή η δυσχερής οικονομική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει από ανοίγματα του παρελθόντος. Τελευταία διαπίστωναν ότι όλο και περισσότερο η απόγνωση και ο προβληματισμός ήταν εμφανή στο πρόσωπό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε ζητήσει οικονομική βοήθεια από το σωματείο του στην προσπάθειά του να σωθεί από τα χρέη του. Το αδιέξοδο επιδείνωνε την ψυχολογική του κατάσταση, με αποτέλεσμα να απευθυνθεί και σε κοινωνική λειτουργό του Αχιλλοπούλειου.

Με το ιδιόχειρο σημείωμα, το οποίο βρέθηκε δίπλα του, εξηγούσε ότι ήθελε να σωθεί από το «κυνήγι» των οφειλετών του. Έγραψε ότι χρωστάει πολλά και ζητούσε συγνώμη από πρόσωπα που είχε δανειστεί.

Τα δανεικά, πιθανότατα και εξαιτίας απερισκεψίας του παρελθόντος να δοκιμάσει την τύχη του πέρα από τις οικονομικές δυνατότητες που είχε, μετατράπηκαν σε «θηλιά». Σε συναδέλφους του δήλωνε, όποτε μιλούσε, την απελπισία του και το φόβο του για απειλές που είχε δεχθεί, όπως έλεγε.

Στο Νοσοκομείο Βόλου μετατάχθηκε σε μόνιμη θέση πριν από πέντε περίπου χρόνια. Στο πλαίσιο των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων του, το σωματείο προσπάθησε να τον βοηθήσει, όμως τα χρήματα που μπόρεσε δώσει ως έκτακτη ενίσχυση ήταν για τον 49χρονο «σταγόνα στον ωκεανό».

Χθες το πρωί επιχείρησε με τραγικό τρόπο να «ξεχρεώσει». Τον 49χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται σε καταστολή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, επισκέφθηκαν συνάδελφοί του και μέλη της διοίκησης του σωματείου και ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του.

Εκτός από το σημείωμα, σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου που ενεργεί την προανάκριση, βρέθηκαν στην κατοχή του δύο ηρεμιστικά χάπια.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου