Ξεδοντιάζουν τα αιμοβόρα «Δόντια»

ξεδοντιάζουν-τα-αιμοβόρα-δόντια-456448

Με κασμάδες και βαριοπούλες τη… δυσεπίλυτη επί χρόνια αρχαιολογική υπόθεση των «Δοντιών», στην οδό Μικροθηβών, αναλαμβάνουν να λύσουν κάτοικοι της περιοχής. Το ραντεβού κατοίκων των Νέων Παγασών μπροστά στις επικίνδυνες για πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων κολώνες έχει δοθεί για σήμερα στις 11 το πρωί. Είναι αποφασισμένοι να γκρεμίσουν τα βάθρα που θέτουν διαρκώς σε κίνδυνο τη ζωή τους.
 
Το τροχαίο ατύχημα με τρεις νεαρές, επιβάτες ενός ΙΧ αυτοκινήτου, οι οποίες έζησαν στιγμές φρίκης, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στο σημείο που έχει μετατραπεί σε «λαιμητόμο», ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι…
 
Τα ανέμελα γέλια για τις τρεις νεαρής ηλικίας φίλες, οι οποίες κατευθύνονταν από τις Αλυκές για το Βόλο, προκειμένου να κάνουν έκπληξη σε φίλη τους που είχε τα γενέθλιά της σταμάτησαν ξαφνικά, όταν εξαιτίας της στενότητας του δρόμου το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε μία από τις κολώνες του ρωμαϊκού υδραγωγείου, βγήκε από την πορεία του και ανετράπη.
 
Η μία από τις νεαρές κοπέλες απεγκλωβίστηκε από πυροσβέστες σοβαρά τραυματισμένη και παραμένει υπό στενή ιατρική παρακολούθηση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου και η κατάστασή της χαρακτηρίζεται σταθερή.
 
Ο πατέρας της, οργισμένος για την κατάληξη της βόλτας της νεαρής –το τροχαίο συνέβη περίπου στις 9 το βράδυ- είναι μεταξύ των πρωτοστατών που αποφάσισαν απέναντι στην αδιαφορία να απαντήσουν με τον δικό τους τρόπο.
 
«Δεν γίνεται διαφορετικά. Δεν μας μένει τίποτε άλλο. Κινδυνεύουμε καθημερινά, κινδυνεύουν τα παιδιά μας. Αποφασίσαμε να τα γκρεμίσουμε εμείς, αφού κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται, και κυρίως η Αρχαιολογία, στη μόνιμη ανησυχία μας», δήλωσε στον «Τ» ο πατέρας της σοβαρά τραυματισμένης κοπέλας.
 
Εφοδιασμένοι με εργαλεία κατεδάφισης κάτοικοι της συνοικίας, μετά από συνεννόηση με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο, θα συναντηθούν στο σημείο στις 11 το πρωί. Στην «πρώτη γραμμή» θα βρεθούν θύματα τροχαίων ατυχημάτων στο ίδιο σημείο, που κατάφεραν να γλιτώσουν από του… «χάρου τα Δόντια».
 
Το σοβαρό τροχαίο στην «παγίδα» της οδού Μικροθηβών, στο ύψος του αρχαίου θεάτρου Δημητριάδος, ήρθε να προστεθεί σε ένα μακρύ κατάλογο ατυχημάτων.
 
Οι κάτοικοι της συνοικίας Νέων Παγασών, στην προσπάθειά τους επί χρόνια, να μετακινηθούν τα βάθρα, δεν είδαν μέχρι σήμερα αποτέλεσμα. Κραυγή απόγνωσης έβγαλε η συνοικία μετά το τελευταίο ατύχημα, με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέων Παγασών να ανακινεί για πολλοστή φορά την υπόθεση.
 
Συντάχθηκαν νέα υπομνήματα διαμαρτυρίας, με το αίτημα τα τοιχία να απομακρυνθούν, αλλά έγκαιρα διαπίστωσαν ότι αρχειοθετήθηκαν μαζί με τα δεκάδες άλλα που έχουν αποστείλει σε κάθε κατεύθυνση κατά το παρελθόν.
 
Ενδεικτικό της κωλυσιεργίας είναι ότι το υπουργείο Πολιτισμού είχε δείξει πριν από μία οκταετία το «πράσινο φως» για την απομάκρυνση των βάθρων του ρωμαϊκού υδραγωγείου, αλλά απαιτούνταν 140.000 ευρώ (!) για τις εργασίες, οι οποίες εξαιτίας του κόστους δεν προχώρησαν.
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου