Εξιχνιάστηκε κλοπή με βαλίτσες – θησαυρό

εξιχνιάστηκε-κλοπή-με-βαλίτσες-θησα-457913

Στα ίχνη των κακοποιών, που μετά από οργανωμένο -όπως αποδείχθηκε- σχέδιο άρπαξαν επτά βαλίτσες με χρυσαφικά αξίας 800.000 ευρώ από το αυτοκίνητο Αθηναίου πλασιέ, ο οποίος δειγμάτιζε στο Βόλο, έφτασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Μετά από επισταμένες έρευνες τεσσάρων μηνών η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας εξιχνίασε τη μεγάλη κλοπή, με τη γερή μπάζα… Σε βάρος δύο ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ εικάζεται ότι αποτελούν μέρος οργανωμένης σπείρας.

Η ταυτότητα των προσώπων που κρύβονταν πίσω από την αρπαγή του «θησαυρού» είναι πλέον γνωστή στις αστυνομικές αρχές και σε βάρος τους θα κινηθούν οι διαδικασίες για την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Πρόκειται για έναν 35χρονο κάτοικο Αθήνας, ο οποίος δηλώνει το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου και έναν 25χρονο αθίγγανο από τη Βέροια. Τους δύο συνδέει συγγενική σχέση μεταξύ τους. Ο 25χρονος αθίγγανος είναι γαμπρός του 35χρονου.

Η κλοπή σημειώθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2010. Αργά το μεσημέρι εκείνης της ημέρας ο 50χρονος έμπορος χρυσών κοσμημάτων από την Αθήνα έχανε τη γη κάτω από τα πόδια του… όταν επιστρέφοντας από το διάλειμμα του μεσημεριανού φαγητού στο αυτοκίνητό του διαπίστωνε ότι οι βαλίτσες με τα δείγματα των κοσμημάτων μεγάλης αξίας είχαν κάνει «φτερά»!

Γύρω στις 4 μετά το μεσημέρι είχε σταθμεύσει προσωρινά το αυτοκίνητό του στην οδό Γκλαβάνη, προκειμένου να μεταβεί σε κοντινό κατάστημα εστίασης. Γυρίζοντας στο όχημά του προκειμένου να συνεχίσει την εργασία του, είδε σπασμένο το τζάμι του συνοδηγού και τις βαλίτσες να απουσιάζουν.

Οι δύο δράστες είχαν γίνει η… σκιά του 50χρονου πλασιέ τουλάχιστον από τα Τρίκαλα, πόλη από την οποία είχε περάσει για δειγματισμό σε κοσμηματοπώλες πριν την άφιξή του στο Βόλο. Ο 50χρονος είχε υποψιαστεί ότι αυτοκίνητο τον ακολουθούσε, όμως δεν είχε δώσει μεγάλη σημασία.

Μέσα από συστηματικές έρευνες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων εξακριβώθηκε ότι οι επιβάτες του αυτοκινήτου ήταν οι δράστες της κλοπής.

Το «δίδυμο» δεν έχασε ούτε… χιλιόμετρο της διαδρομής του αυτοκινήτου του πλασιέ, γνωρίζοντας μετά από παρακολούθηση ότι μεταφέρει βαλίτσες με «θησαυρό». Χτύπησε τη στιγμή της σύντομης απουσίας του 50χρονου και κατάφερε να αρπάξει μέρα-μεσημέρι τα μεγάλης αξίας κοσμήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούν άλλες παρόμοιες υποθέσεις. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων προσώπων στην κλοπή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου