ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν κρύβονται

δεν-κρύβονται-735858

Δεν κρύβονται

Βγήκαν στην επιφάνεια τα μαχαίρια στους κόλπους του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται να κλυδωνίζεται σοβαρά πλέον ανάμεσα σε εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις για το πρόσωπο που συγκεντρώνει τις ικανότητες να ηγηθεί ψηφοδελτίου στον δήμο Βόλου.

Η συνεργασία δημοκρατικών δυνάμεων, την οποία ευαγγελίζονται κόμματα και δημοτικές παρατάξεις απέναντι στην υποψηφιότητα Μπέου, δείχνει στην παρούσα φάση να προσκρούει στον μύλο που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Ομάδα στελεχών παλαιάς φρουράς φαίνεται ότι ασκεί τρομερές πιέσεις, δυναμιτίζοντας τις όποιες διαβουλεύσεις, καθώς εμμένει σε πρόσωπο, το οποίο έχει επιβληθεί από εξωκομματικές δυνάμεις, που από το παρασκήνιο επιμένει να διαδραματίζει ρόλο.

Σε στενό μαρκάρισμα, λένε οι πληροφορίες, ότι βρίσκεται η πλειοψηφία στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, που ενσκήπτει προς το παρόν σε «απειλές», σε μια προσπάθεια να κρατήσει ισορροπίες και η εικόνα συνοχής στο εσωτερικό του κόμματος να μην αλλοιωθεί. Η αγωνία, πάντως, να επέλθει νηνεμία μάλλον αντίθετα αποτελέσματα έχει επιφέρει μέχρι στιγμής.

Β.Σ.

Περί μηχανισμών

Στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλοί εκείνοι από τα αντίπαλα μεταξύ τους στρατόπεδα που φωτογραφίζουν, ανοιχτά πλέον, έξωθεν μηχανισμούς, πίσω από κάθε πρόταση για υποψήφιο στον δήμο Βόλου.

Προκειμένου να αποτινάξει ο καθένας από πάνω του εξωθεσμική ανάμιξη, δείχνει ως «μηχανισμό» τον διπλανό του. Στα πρόσωπα που στοχοποιήθηκαν ανοιχτά τις προηγούμενες ημέρες ήταν εκείνο του πρώην νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια. Σχόλια, τα οποία αποτέλεσαν στην ουσία προπομπό παρέμβασης του πρώην δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη.

Τυχαίο; Κάθε άλλο.

Β.Σ.

«Πικραμένοι μνηστήρες»

Σε παρέμβασή του, στο μεταξύ, μέσω Fb, ο Απ. Παπατόλιας δίνει τη δική του απάντηση: «Αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω δημόσια ότι, παρά τα όσα παραπειστικά αναπαράγονται από δημοσιογραφικούς κύκλους, ουδέποτε έχω κάνει λόγο για «τελειωμένη υποψηφιότητα» Παπαδούλη και άλλα τέτοια «νόστιμα».

Το μόνο που έκανα ήταν να εκφράσω δημόσια την επιδοκιμασία μου για το παρακάτω κείμενο (σ.σ. άρθρο του Απ. Παπαδούλη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με τίτλο «Βόλος: Μια πόλη που σήμερα δεν μπορεί να έχει όραμα») που αναγνωρίζει αφενός το πρόβλημα «δημοκρατίας» στο Δήμο και αφετέρου τον κρίσιμο ρόλο της αντιπολίτευσης στο να κρατηθεί όρθια η σημαία της συλλογικής αξιοπρέπειας και ζωντανό το όραμα της ανασυγκρότησης της πόλης στα αποκαΐδια της γενικευμένης διαφθοράς και του εκφασισμού.

Αυτά είπα και κάθε άλλη ερμηνεία από «πικραμένους μνηστήρες» του δημαρχιακού χρίσματος είναι κακόβουλη και ιδιοτελής».

Β.Σ.

«Αλλο εννοούσαμε»

Μέσα σ’ αυτό το δυσμενές και σε συγκρουσιακή τροχιά σκηνικό για τον ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, η Νομαρχιακή Επιτροπή αναγκάστηκε να προχωρήσει προχθές σε ανακοίνωση διάψευσης ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ. Η ανακοίνωση ανέφερε ότι ψευδώς το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ανάμεσα στα άλλα, ενέπλεκε και τον κ. Αδαμάκη.

Χθες, ο συντονιστής της Ν.Ε. Κώστας Βογιατζής επικοινώνησε με την εφημερίδα για να διαψεύσει την… διάψευση. Ζήτησε να γίνει η εξής …διόρθωση: Ουδέποτε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ διέψευδε τη συνάντηση που έγινε με τον κ. Αδαμάκη. Ηταν μάλιστα τόσος ο εκνευρισμός, που ο συντονιστής προειδοποίησε ότι θα ακολουθηθεί η νομική οδός, εάν δεν γίνει η επανόρθωση. Αυτά…

Β.Σ.

Εμεινε η μισή…

Εάν, πάντως, άλλα θέλουν να πουν, άλλα λένε και άλλα εννοούν, καλά θα κάνουν να το προσέξουν. Είναι άλλης επιστήμης η αδυναμία έκφρασης και δεν μπορεί να ανάγεται σε ζήτημα που μπορεί ή πρέπει να θεραπευτεί στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Εάν πάλι εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ, σκίζετε στη μέση τις ανακοινώσεις που συντάσσετε και σας μένει μισή και ανέσωστη, τότε και πάλι ας προσέχατε.

Β.Σ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου