Ανεξέλεγκτοι πλέον οι διαρρήκτες

ανεξέλεγκτοι-πλέον-οι-διαρρήκτες-462126

«Οργιο» διαρρήξεων τις τελευταίες ημέρες στη Μαγνησία. Από μηχανές ελλιμενισμένων στην Αγριά σκαφών μέχρι δίκυκλα μάρκας Honda και θερμοκήπιο στην Αγία Τριάδα Σούρπης τέθηκαν στο στόχο διαρρηκτών. Στο μεταξύ τραγικές στιγμές στα χέρια τσαντάκηδων έζησε ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία κατέληξε μετά την επίθεσή τους τραυματισμένη στο Νοσοκομείο Βόλου.

Με τη ζωή της παρ’ ολίγο να πληρώσει τη μανία δύο άγνωστων τσαντάκηδων ηλικιωμένη γυναίκα από το Βόλο. Η 81χρονη σύρθηκε στο οδόστρωμα από τους επιβάτες δικύκλου μέχρι την ώρα που κατάφεραν να της αρπάξουν την τσάντα με 50 ευρώ περιεχόμενο.

Την επίθεσή τους δέχθηκε προχθές στις 10:15 το βράδυ, ενώ βάδιζε στην οδό Αντωνοπούλου στο ύψος της Μαγνήτων. Για να αποσπάσουν την τσάντα την έριξαν στο έδαφος και την έσερναν δίπλα από το δίκυκλο. Η ηλικιωμένη διακομίσθηκε με τραύματα στο Νοσοκομείο Βόλου.

Την ίδια ώρα δεν προλάβαιναν συνεργεία σήμανσης να συγκεντρώνουν δακτυλικά αποτυπώματα σε σπίτια-στόχους των διαρρηκτών, στην προσπάθεια των αστυνομικών αρχών να εντοπίσουν μέσα από εκτεταμένες έρευνες τους δράστες.

Ξάφρισαν σπίτι στα Μελισσάτικα

Νοικοκύρης… έγινε ο 61χρονος ιδιοκτήτης κατοικία στα Μελισσάτικα. Διαρρήκτες το χρονικό διάστημα από 21 έως 23 Ιανουαρίου παραβίασαν την κεντρική είσοδο του σπιτιού του και άρπαξαν 3.500 ευρώ, 4.500 δολάρια ΗΠΑ και κοσμήματα αξίας 7.500 ευρώ.

Στην Αγία Τριάδα Σούρπη δράστες άνοιξαν θερμοκήπιο ιδιοκτησίας 18χρονου κατοίκου στην περιοχή, μεταξύ 16 προς 17 Ιανουαρίου. Φεύγοντας πήραν μαζί τους εργαλείο ηλεκτροκόλλησης αξίας 580 ευρώ και έναν τροχό αξίας 80 ευρώ.

Καλώδιο τριφασικού ρεύματος 80 μέτρων αφαίρεσαν από εξοχική κατοικία 47χρονου, στην Πορταριά, διαρρήκτες, από 18 έως 20 Ιανουαρίου. Η αξία του εκτιμάται στα 1.000 ευρώ.

«Ποντικοί» τρύπωσαν στο σπίτι ηλικιωμένης, στην περιοχή Λεχωνίων την περασμένη Κυριακή και της στέρησαν το μικρό κομπόδεμα των 700 ευρώ.

Στην Αγριά επανεμφανίστηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα τα «αρπακτικά». Μετά τα ρεζερβουάρ σκαφών επέστρεψαν για να αφαιρέσουν ολόκληρες τις μηχανές τους.

Ξημερώματα της Παρασκευής άγνωστοι έλυσαν και κουβάλησαν τις μηχανές από έξι μικρά σκάφη δεμένα στο λιμανάκι της Αγριάς.

Μεταξύ των θυμάτων των διαρρηκτών ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγριάς Γιάννης Καλότυχος. Ήταν η δεύτερη φορά, όπως ανέφερε στον «Τ», που είδε τη μηχανή του σκάφους του να εξαφανίζεται…

Για τους δράστες φαίνεται ότι ήταν «παιχνιδάκι» να λύσουν τη μηχανή του, παρά το ότι μετά την πρώτη κλοπή είχε χρησιμοποιήσει ειδικές βίδες και ενισχυμένα λουκέτα για την ασφάλειά της.

Τις συχνές διαρρήξεις στην Αγριά και στις γύρω περιοχές οι κάτοικοι τις αποδίδουν στο «λουκέτο» του Αστυνομικού Σταθμού. «Όταν λειτουργούσε, περιπολικό είχε παρουσία στους δρόμους. Τώρα έχουν αποθρασυνθεί, μπαίνουν παντού, αρπάζουν τα πάντα. Από λεφτά και κοσμήματα, καύσιμα και μηχανές, μέχρι και καρβέλια ψωμί, κουβέρτες και κρασιά», αναφέρει ο κ. Καλότυχος.

Βόλτα με κλεμμένα Honda

Η ατυχία 20χρονου υπηκόου Αλβανίας δεν σταμάτησε όταν το μαύρου χρώματος δίκυκλο, μάρκας Honda, ακινητοποιήθηκε από βλάβη και αναγκάστηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής να το σταθμεύσει σε χώρο πάρκινγκ της Ανακασιάς. Επιστρέφοντας το επόμενο πρωινό από την Πορταριά όπου κατοικεί, διαπίστωσε ότι το δίκυκλό του είχε κλαπεί.

Ένας ακόμη δικυκλιστής όμως το πρωί του περασμένου Σαββάτου δεν βρήκε το όχημά του έξω από το σπίτι του στη Ν. Ιωνία. Άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν το μηχανάκι του, μπορντό χρώματος, μάρκας Honda.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου