Παγιδευμένος για 22 ώρες

παγιδευμένος-για-22-ώρες-463676

Παγιδευμένος για 22 ώρες στο αυτοκίνητό του, που «κρεμόταν» σε χαράδρα στην Αλικόπετρα Πηλίου, παρέμεινε 35χρονος ηλεκτρολόγος από το Βόλο. Πυροσβέστες και άντρες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι έσπευσαν για την επιχείρηση απεγκλωβισμού του, όταν ενημερώθηκαν χθες την επόμενη ημέρα του τροχαίου, μιλούσαν για πραγματικό άγιο.

Ήταν ο δεύτερος οδηγός τροχαίου που σώθηκε σαν από θαύμα. Σε άλλη περίπτωση, 65χρονος βρέθηκε με το αυτοκίνητό του μέσα στη θάλασσα, στο ύψος της Παιδόπολης Αγριάς και εξήλθε μόνος του σώος και αβλαβής.

Σε χαράδρα ξημέρωσε ο 35χρονος ηλεκτρολόγος. Προχθές στις 6:30 το απόγευμα κινούμενος από Ζαγορά με κατεύθυνση το Βόλο, έχασε τον έλεγχο του ΙΧ αυτοκινήτου του. Στη θέση Αλικόπετρα, το όχημα εξετράπη της πορείας του και έκανε «βουτιά» σε χαράδρα 50 μέτρων. Ο οδηγός παγιδεύτηκε σε εκείνο το σημείο και κάθε επικοινωνία του για βοήθεια ήταν ανέφικτη.

Το βράδυ, κάτω από το τσουχτερό κρύο, συνέχισε να βρίσκεται «φυλακισμένος» στο αυτοκίνητο. Ούτε, όμως, όλο το πρωί κανείς αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, μέχρι αργά το μεσημέρι όταν περαστικός είδε μέρος του οχήματος ανάμεσα σε πουρνάρια.

Στις 4 το απόγευμα ενημερώθηκε η αστυνομία, το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, που έσπευσαν άμεσα στο σημείο που υποδείχθηκε.

Η δύσκολη επιχείρηση απεγκλωβισμού και ανάβασής του ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ο κίνδυνος το αυτοκίνητο να συνεχίσει την κατηφόρα ήταν άμεσος, εξαιτίας της κλήσης, ενώ το σημείο ήταν ιδιαίτερα δύσβατο.

Ο 35χρονος εξήλθε με ελαφρά τραύματα από το αυτοκίνητο και διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου.

Βουτιά στη θάλασσα

Άγιο είχε ένας δεύτερος οδηγός, ηλικίας 63 ετών. Στις 2:40 τα ξημερώματα χθες διένυε το πλέον επικίνδυνο τμήμα της επαρχιακής οδού, στο ύψος της Παιδόπολης Αγριάς. Ένα όχημα του έκοψε την πορεία και στην προσπάθεια του να το αποφύγει έκανε απότομο ελιγμό. Το αυτοκίνητο τουμπάρισε, βγήκε εκτός οδοστρώματος και «προσγειώθηκε» μέσα στη θάλασσα. Μέσα από τα παγωμένα νερά ο 63χρονος κατάφερε να εγκαταλείψει το όχημα και να κολυμπήσει μέχρι τη στεριά, έχοντας υποστεί επιπόλαια τραύματα. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου για τις πρώτες βοήθειες.

Το πρωί όταν επέστρεψε στο σημείο, μαζί με γερανό για την απομάκρυνση του αυτοκινήτου από τη θάλασσα, τον περίμενε ένας ψαράς, ο οποίος στα ανοιχτά βρήκε το τσαντάκι του να επιπλέει και του το παρέδωσε.

Ο 63χρονος είχε κάθε λόγο να πιστεύει ότι ο άγιος ήταν μαζί του. Το βράδυ του τροχαίου επέστρεφε από το Ριζόμυλο. Είχε επισκεφθεί την περιοχή για τάμα στον Άγιο Αθανάσιο…

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου