Τον συνέλαβαν ως «Voliotaki»

τον-συνέλαβαν-ως-voliotaki-463958

Στη σύλληψη του ραδιοφωνικού παραγωγού Αντώνη Κουμιώτη ως διαχειριστή του blog «Voliotaki» οδηγήθηκαν χθες αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου. Μαζί με τον Αντ. Κουμιώτη… παρεμπιπτόντως συνελήφθη και ο πατέρας του, δημοσιογράφος Γιώργος Κουμιώτης, για διαφορετικές σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υποθέσεις και συγκεκριμένα για αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του.

Την «επίσκεψη» κλιμακίου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δέχθηκε ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Αντώνης Κουμιώτης στα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού του πατέρα του (ΜΑΡΚΟΝΙ 9,61). Τη σύλληψή του προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγελία την οποία κατέθεσε τον περασμένο Νοέμβριο ο Δήμαρχος Σκιάθου Ν. Πλωμαρίτης, εμφανιζόμενος ως θιγόμενος από αναρτήσεις του Voliotaki.blogspot.com για υπόθεση ελλείμματος στο Δήμο Σκιάθου.

Ακολούθησε έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στην οποία επίσης απευθύνθηκε ο κ. Πλωμαρίτης.

Το «σπάσιμο» του IP, του κωδικού δηλαδή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης που προέκυψαν από τα «αποτυπώματα» ως γραμμή του ΟΤΕ μέσω της οποίας έγιναν αναρτήσεις στο «Voliotaki», οδήγησε στα στοιχεία του Αντώνη Κουμιώτη. Ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία.

Χθες το μεσημέρι κλιμάκιο ήρθε στο Βόλο και με τη συνδρομή αστυνομικών της Ασφάλειας προχώρησαν στη σύλληψη του Αντώνη Κουμιώτη ως «Voliotaki». Οι ίδιες ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε κατάσχεση δύο ηλεκτρονικών υπολογιστών, στους οποίους εντοπίστηκαν ίχνη πρόσβασης στο blog. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές εστάλησαν για ψηφιακή ανάλυση.

Την ίδια ώρα αστυνομικοί συνέλαβαν τον πατέρα του Αντώνη Κουμιώτη, γνωστό δημοσιογράφο – ραδιοφωνικό παραγωγό του Βόλου Γιώργο Κουμιώτη, για καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του για ανεξόφλητες εισφορές.

Η ταυτόχρονη σύλληψη πατέρα και γιου για διαφορετικές υποθέσεις δημιούργησε ερωτήματα για ποιους λόγους δεν είχε συλληφθεί νωρίτερα, καθώς δεν ήταν «αγνώστου διαμονής», αλλά ένα πρόσωπο που συγκεκριμένες ώρες καθημερινά βρισκόταν είτε σε ραδιοφωνικό είτε σε τηλεοπτικό στούντιο.

Το μεσημέρι ο Αντώνης Κουμιώτης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του με τις κατηγορίες της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ επανάληψη, προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα υπηρεσίας. Με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος έως ότου προκύψουν περισσότερες διευκρινίσεις για την υπόθεση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου