Ο «κύβος» ερίφθη για Αλμυρό και Ν. Πήλιο

ο-κύβος-ερίφθη-για-αλμυρό-και-ν-πήλιο-465650

Συζητήθηκαν χθες το απόγευμα στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου οι ενστάσεις που κατέθεσαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αλμυρού Χρ. Βούλγαρης και Νοτίου Πηλίου Στ. Βακούλας, καθώς και η αντένσταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγ. Χατζηκυριάκος.

Στην ίδια δικάσιμο συζητήθηκαν οι ενστάσεις που αφορούν στη σταυροδοσία υποψηφίων και εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του εντός 20ημέρου και αφού προηγουμένως κατατεθούν τα υπομνήματα τις επόμενες δύο ημέρες, όπως προβλέπεται.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμυρού Χρ. Βούλγαρης, ο οποίος στο δεύτερο γύρο έχασε τις εκλογές με διαφορά 19 ψήφους, όπως προέκυψε από την επανακαταμέτρηση, έναντι του νέου δημάρχου Βαγγ. Χατζηκυριάκου ζητά την επανάληψη της ψηφοφορίας ανάμεσα στους υποψηφίους που έχουν ανακηρυχθεί νόμιμα, με την απάλειψη των υποψηφίων που θα ακυρωθεί -εφόσον ακυρωθεί- η ανακήρυξή τους. Η δε επανάληψη της ψηφοφορίας να γίνει εφ’ όσον το δικαστήριο δεν δεχθεί τα όσα υποστηρίζει ο κ. Βούλγαρης περί ακυρότητας ψηφοδελτίων.

Με την ένσταση ζητείται να κηρυχθούν έγκυρα ψηφοδέλτια του συνδυασμού «Δύναμη-Δημιουργία», τα οποία αναλυτικά περιγράφονται στην ένσταση και σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη παρανόμως κρίθηκαν άκυρα (20), ενώ άλλα τα οποία καταμετρήθηκαν ως έγκυρα υπέρ του συνδυασμού «Δημοτική Πρωτοβουλία» να κηρυχθούν άκυρα (21).

Αντένσταση έχει καταθέσει ο νέος δήμαρχος Αλμυρού Βαγγ. Χατζηκυριάκος.

Με τη δική του ένσταση ο υποψήφιος Δήμαρχος Στ. Βακούλας στρέφεται κατά της ανακήρυξης των υποψηφίων και της επικύρωσης των εκλογών. Ζητά την επανάληψη της εκλογικής διαδικασία στο Δήμο. Υπενθυμίζεται ότι με την ανακήρυξη είχαν ακυρωθεί όλες οι υποψηφιότητες συμβούλων στη Δημοτική Κοινότητα Μηλεών για λόγους που περιγράφονταν στο σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου.

Συζητήθηκαν ακόμη η ένσταση που κατέθεσε από το Δήμο Νοτίου Πηλίου και το συνδυασμό «Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» ο Δημ. Καλοβυδούρης (πρώτος αναπληρωματικός) κατά του Ιωάννη Δελή, ο οποίος εξελέγη τελευταίος στην εκλογική περιφέρεια Σηπιάδος, καθώς και η ένσταση από τον Δήμο Αλμυρού και από τον συνδυασμό του Βαγ. Χατζηκυριάκου του Γ. Πριάγγελου κατά του Σάββα Τσόγκα.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου