ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΑΚΥΡΟ

σημειωσατε-ακυρο-793573

Θυμάστε που είχε ανακοινωθεί προ ημερών η έλευση στη Λάρισα και στον Βόλο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου σχετικά με το υπό διαβούλευση σχέδιο για το νέο Πανεπιστήμιο; Σημειώσατε άκυρο…

Εμειναν να περιμένουν ακαδημαϊκοί και τοπικοί φορείς των δύο πόλεων την υπουργική επίσκεψη. Ή εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών ή εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών στο θερμόμετρο των αντιδράσεων.

Μόνο ο υπουργός ξέρει.

Β.Σ.

ΑΡΓΟΤΕΡΑ

Στο περίμενε, όμως, έθεσε ο υπουργός Παιδείας και την πρόσκληση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, ο οποίος μέσα στον «εμφύλιο» που προκάλεσαν οι υπουργικοί σχεδιασμοί ανέλαβε ρόλο «πυροσβέστη» και ανακοίνωσε ευρεία συνάντηση διαλόγου παρουσία του Κ. Γαβρόγλου.

Στην πρόσκληση Αγοραστού ο υπουργός καταρχάς επιβεβαίωσε ότι το ζήτημα ανήκει στην πλήρη αρμοδιότητά του. Κατά δεύτερον, ενημέρωσε ότι θα ολοκληρώσει πρώτα τον κύκλο επαφών με τους ακαδημαϊκούς και μετά θα συζητήσει με τους τοπικούς φορείς. Προσπάθησε, όμως, να βγει και από αριστερά…

Ζήτησε από τον περιφερειάρχη τις ενέργειες των τελευταίων χρόνων για την ανάπτυξη των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Θεσσαλίας. Ο υπουργός έλαβε ως απάντηση πίνακες με έργα και μελέτες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ακόμη θα διαβάζει…

Β.Σ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου