Eμείς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον ρόλο μας

eμείς-θα-συνεχίσουμε-να-υπηρετούμε-τον-192055

Το αποκλειστικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ (ναι του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, για όσους δίστασαν χθες και τις προηγούμενες ημέρες να ψελλίσουν τον τίτλο της εφημερίδας, για δικούς τους λόγους) προκάλεσε την εγρήγορση των φορέων της πόλης, απέναντι σε ένα ζήτημα που αφορά την ίδια την πόλη και, πρωτίστως, τους ανθρώπους της.

Οι προσπάθειες όσων επιχείρησαν να θέσουν στον στόχο τους την εφημερίδα και τις αποκλειστικές της πληροφορίες, έπεσαν στο κενό. Είτε σχεδιασμός, είτε συζήτηση, είτε διαβούλευση, είτε απόφαση, ό,τι και να διαλέξει κανείς, το βέβαιο είναι ότι οι πληροφορίες του δημοσιεύματος έχουν απόλυτη βάση.

Εάν ήταν μία εφημερίδα, που μέλημά της έχει την προάσπιση των συμφερόντων του νομού και των πολιτών, να περιμένει -για την καταγραφή της είδησης- να δει τους πεζοναύτες να κουνάνε μπερέδες… αναχώρησης, τότε μάλλον δεν θα ήταν εφημερίδα.

Εστω και ως σχεδιασμός, το θέμα έπρεπε να κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία, και αυτό προκάλεσε το δημοσίευμά μας. Αλλωστε, ακόμη και τα σχέδια επιτελείων δεν γίνονται για να χαραχθούν… γραμμές σε μια κόλλα χαρτί. Οι σκέψεις μετατρέπονται σε σχέδιο, το σχέδιο σε πρόθεση και η πρόθεση σε απόφαση. Πιο στάδιο, δηλαδή, θεωρούν οι «παντογνώστες» αυτής της πόλης ότι θα ήταν ικανό να προκαλέσει ένα δημοσίευμα;

Δεν απολογούμαστε. Απεναντίας εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που σε όποιο στάδιο από τα παραπάνω και αν βρίσκεται η υπόθεση του στρατοπέδου Γεωργούλα, το φέραμε στην επιφάνεια, το καταστήσαμε γνωστό ολόκληρη την κοινωνία και τους φορείς της, τους άμεσα ενδιαφερόμενους εντός και εκτός στρατοπέδου, αλλά κυρίως ταράξαμε τους υπευθύνους της κεντρικής εξουσίας.

Πάντως, όσα παπαγαλάκια, κουραστικά πλέον, αντί να ενδιαφερθούν με το τι συμβαίνει, βρήκαν ευκαιρία να εξασκήσουν το γνωστό πλέον… άθλημα της μπουρδολογίας, θεωρώντας ότι θα πλήξουν το κύρος και την αξιοπιστία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, να γνωρίζουν ότι μας δυναμώνουν και μας επιβεβαιώνουν (βλέπε για παράδειγμα μία κυρία χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου με τα περί fake news). Σε κάθε περίπτωση, σημασία δεν έχει τι λέει, αλλά ποιος το λέει.

Ας μην ξεχνάνε, πάντως, ότι η εφημερίδα θα συνεχίσει να γράφει, πάντα με αλήθεια και γνώμονα τα συμφέροντα του τόπου της, χωρίς να υπολογίζει κανέναν κομπλεξικό απέναντί της. Αυτός είναι ο ρόλος μας, και αυτόν υπηρετούμε.

Σχετικά άρθρα:

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου