Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μας καλεί όλους

το-πανεπιστήμιο-θεσσαλίας-μας-καλεί-ό-320908

Στο κλίμα τρόμου που καλλιεργείται τις τελευταίες εβδομάδες από καταληψίες πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων, οι οποίοι δίνουν «αγώνα» για να αποτρέψουν ένα μεγάλο και πολύτιμο αναπτυξιακό έργο προς όφελος του ακαδημαϊκού ιδρύματος, των φοιτητών και της ίδιας της πόλης, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απαντά με μία κίνηση ματ.

Η δημόσια και ανοιχτή συνεδρίαση, στην οποία προσκαλεί τον κάθε πολίτη να λάβει μέρος, μπορεί να δώσει ηχηρή απάντηση σε μειοψηφίες, που προσπαθούν να φρενάρουν με απειλές ένα έργο ύψους 55 εκατ. ευρώ. Στην πλειοψηφία της κοινωνίας μας δίνεται η δυνατότητα να ξεκαθαρίσει ή μάλλον να υπενθυμίσει ότι… κουμάντο στην πόλη δεν γίνεται από τσαμπουκάδες των λίγων σε βάρος των πολλών.

Πολύ περισσότερο, σε μια χρονική περίοδο που πλήθος σχεδιασμών σε πολλά επίπεδα έχουν μείνει πίσω εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Για να κερδίσει, όμως, το στοίχημα της επικείμενης συνεδρίασης και να μεταφέρει το μήνυμα που αρμόζει, η πρωτοβουλία της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας χρειάζεται να τύχει μεγάλης ανταπόκρισης.

Η υπόθεση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το μεγαλόπνοο σχέδιο της Πανεπιστημιούπολης στη συνοικία των Παλαιών, δεν είναι υπόθεση μόνο των φορέων της πόλης. Είναι υπόθεση κάθε πολίτη χωριστά. Η ανταπόκριση σ’ αυτό το κάλεσμα θα έχει διττό αποτέλεσμα: να σταλεί το μήνυμα της κρισιμότητας του έργου, και κυρίως να καταστεί με την παρουσία του καθενός σαφές, ότι η επιχειρούμενη τρομοκρατία μειοψηφιών δεν πτοεί.

Γι’ αυτό ας μην αφεθεί το θέμα στους φορείς ή στον διπλανό μας. Ό,τι έχουν οραματιστεί οι αντιδρώντες δεν μπαίνει σε καμία περίπτωση στην ίδια ζυγαριά με ό,τι οραματίζεται η κοινωνία μας, προσβλέποντας σύντομα τα σχέδια να γίνουν πραγματικότητα. Καθυστερήσεις και εμπόδια δεν χωρούν μπροστά σ’ αυτό το νέο μεγάλο άλμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η ανοιχτή εκδήλωση της ερχόμενης Τετάρτης αποτελεί πεδίο δόξης λαμπρό για να το αποδείξουμε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου