ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη πυρκαγιά μεταξύ Σέσκλου και Διμηνίου απείλησε κατοικίες

μεγάλη-πυρκαγιά-μεταξύ-σέσκλου-και-δι-400530

Με νέο πύρινο μέτωπο βρέθηκαν αντιμέτωπες από το μεσημέρι χθες ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στη Μαγνησία. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 4 το μεσημέρι στην περιοχή μεταξύ Σέσκλου και Διμηνίου και έλαβε απειλητικές διαστάσεις ακόμη και για κατοικίες. Τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς αποσόβησαν πυροσβέστες, οι οποίοι έδωσαν μάχη με τις φλόγες.

Περίπου 50 και πλέον στρέμματα, με ελαιόδεντρα, αλλά και ξερά χόρτα, φλέγονταν το απόγευμα, καθώς η φωτιά έλαβε μεγάλες διαστάσεις σε δύσβατα για τα πυροσβεστικά οχήματα σημεία.

Το βράδυ γύρω στις 10, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου είχε καταφέρει να θέσει υπό μερικό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά, με δυνάμεις να παραμένουν στο σημείο, καθώς οι αναζωπυρώσεις ήταν διαρκείς.

Η φωτιά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ξεκίνησε από σημείο κοντά σε θερμοκήπιο. Η μεγάλη επιχείρηση υπό τον συντονισμό του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Χαρ. Πόζογλου συνέχιζε έως αργά να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Πλήρης καταγραφή των καταστροφών που προκάλεσε η μανία της πυρκαγιάς αναμένεται σήμερα. Ανάμεσα σε όσα έχουν καταστραφεί από τις φλόγες είναι και αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην περιοχή και δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας.

Με την εκδήλωση της πυρκαγιάς σήμανε άμεσα αυξημένος συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Τα πρώτα οχήματα έσπευσαν στο σημείο και σταδιακά η δύναμη αυξάνονταν. Συνολικά τη μάχη με τις φλόγες έδωσαν 11 οχήματα, 50 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα, ενώ η κατάσβεση επιχειρήθηκε και από αέρος με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη που προχώρησαν σε συνεχείς ρίψεις νερού μέχρι τη δύση του ηλίου. Οι δυνάμεις που συμμετείχαν στη μεγάλη επιχείρηση πυρόσβεσης ενισχύθηκαν από Αργαλαστή, Αλμυρό, αλλά και από τη Λάρισα.

Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου θα συνεχίζει σήμερα τις έρευνες για τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς. Τίποτε δεν αποκλείεται, μεταξύ αυτών το ενδεχόμενο να πρόκειται για εμπρησμό.

Τα τελευταία 24ωρα, η Π.Υ. Βόλου βρίσκεται σε συνεχή κινητοποίηση, καθώς οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν είναι αρκετές. Η χθεσινή που εκδηλώθηκε στην περιοχή μεταξύ Σέσκλου και Διμηνίου είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της φετινής αντιπυρικής περιόδου μετά την πρόσφατη που ξέσπασε κοντά στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της χθες η Δημοτική Αρχή του Βόλου που ευχαριστεί τους πυροσβέστες, αλλά και τα μέλη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, καθώς και τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας από την Αθήνα για τις προσπάθειές τους, αναφέρει ότι κινητοποιήθηκε άμεσα. Στο σημείο μετέβησαν ο εκτελών χρέη Δημάρχου, κ. Θάνος Θεοδώρου και οι αντιδήμαρχοι Γ. Πράττος (υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία) και Χρ. Στεφόπουλος, προκειμένου να θέσουν στη διάθεση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής όποια βοήθεια απαιτούνταν από το μηχανισμό του Δήμου, ενώ φρόντισαν για να παρασχεθούν τροφή και νερά στους μαχόμενους πυροσβέστες.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου