Κορυφαίες διεκδικήσεις, χωρίς …στρίβειν δια του αρραβώνος

κορυφαίες-διεκδικήσεις-χωρίς-στρίβ-678092

Της Βάσως Σαμακοβλή

Σ’ αυτή την πόλη, για την οποία ο καθένας από την πλευρά του, οραματίζεται την ανάπτυξη που της αρμόζει, για την οποία άλλοι μετρούν τις χαμένες της ευκαιρίες και άλλοι αγωνιούν, ώστε να μη χάσει νέες, ανακύπτουν πολλές φορές μείζονος σημασίας ζητήματα, που απαιτούν κοινή πλεύση.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι τυχόν παραφωνίες, πολύ δε περισσότερο, όταν η διεκδίκηση αφορά στην ποιότητα ζωής του συνόλου της πόλης, μοιάζουν αδικαιολόγητες.

Το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, παρά τις όποιες σφοδρές εντάσεις, λεκτικές αντιπαραθέσεις έως και άκομψους χειρισμούς έχουν χαρακτηρίσει τελευταία την εικόνα του, στάθηκε προχθές στο ύψος των περιστάσεων, λαμβάνοντας ομόφωνα απόφαση για την επαναχάραξη της χερσαίας ζώνης του Βόλου. Για τα τμήματα εκείνα που πρέπει να περιέλθουν στην πόλη, ώστε να σχεδιάσει τα βήματά της προς το μέλλον και να αφήσει παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

Το σύνολο των παρατάξεων άφησαν στην άκρη τις πολιτικές τους διαφωνίες και συνέπλευσαν για το κοινό καλό της πόλης μας.

Σε ένα κλίμα, λοιπόν, απόλυτης ταύτισης έντονα πολέμιων μεταξύ τους δημοτικών παρατάξεων, οι οποίες στάθηκαν με μεγάλη υπευθυνότητα σε ένα ζωτικό για το Βόλο ζήτημα, οι υπεκφυγές και οι θέσεις που παραπέμπουν… στρίβειν δια του αρραβώνος δεν μπορούν να έχουν θέση.

Οι διεκδικήσεις, πολλώ δε μάλλον οι κορυφαίας σημασίας, δεν μπορούν να εμπλέκονται σε γραφειοκρατίες και αρμοδιότητες. Ο,τι αφορά στο μέλλον της πόλης, των πολιτών, του καθενός μας δεν μπορεί να εγκλωβίζεται σε απόψεις δεν «είναι δικό μου», ούτε να κολλάει σε συνήθεις αντιπαραθέσεις.

Διεκδικώ σημαίνει μάχομαι, για να υπερβώ τα όποια εμπόδια, συντονίζομαι και κινούμαι ομαδικά και με πνεύμα συνεργασίας για να πετύχω αυτό που ίσως δεν μπόρεσαν άλλοι, παλεύω, εφόσον είμαι πεπεισμένος για την κρισιμότητα του θέματος, ακόμη και αν προσπερνά τις αρμοδιότητές μου.

Το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, δεν έμεινε σε θεωρίες. Το έκανε πράξη και κινήθηκε ένα βήμα μπροστά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου