Αν επιστρέψει η λογική, θα εμφανιστεί και η συνεννόηση

αν-επιστρέψει-η-λογική-θα-εμφανιστεί-κ-816739

Τα «Αστέρια» Αγριάς μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης. Κάτοικοι διαμαρτύρονται για ένα έργο εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο σχεδιάστηκε για να προστατέψει το περιβάλλον, δηλαδή τον Παγασητικό, και τη δημόσια υγεία. Παρά τις διαβεβαιώσεις για πλήρη αποκατάσταση του σημείου, στο οποίο θα γίνουν οι εργασίες, οι κάτοικοι δυσπιστούν και διαμαρτύρονται, τα συνεργεία παρεμποδίζονται και οι αστυνομικοί απαιτούνται παρόντες.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν σχεδίασε τυχαία το έργο. Προχώρησε τις μελέτες και τις διαδικασίες ωρίμανσής του για σοβαρούς λόγους δημόσιας υγείας, για να πάψει επιτέλους ο Παγασητικός να δέχεται λύματα. Ούτε άλλωστε τυχαία η ίδια παράταξη, από τη θέση της αντιπολίτευσης σήμερα, επέκρινε τον περασμένο Δεκέμβριο με ανακοίνωσή της τη νυν διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ για τα σταματημένα μεγάλα έργα, μεταξύ αυτών και το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στην Αγριά.

Πρώην και σημερινή δημοτική αρχή συμπλέουν αυτή τη φορά απέναντι σε ένα έργο. Αλλωστε, η υλοποίησή του αποτελεί συνέχεια ενός σχεδιασμού των προηγούμενων. Αν οι κάτοικοι δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως, υπάρχουν ευθύνες. Αν όμως ορισμένοι υποκρύπτονται -και πάλι- πίσω από ένα σημαντικό έργο, αδιαφορώντας για την απώλεια 13 εκατ. ευρώ και προτάσσουν μικροκομματικούς λόγους, τότε οι ευθύνες είναι τεράστιες.

Ο Μανωλιός, πάντως, δεν μπορεί να φοράει τα ρούχα του αλλιώς. Ούτε ορισμένοι, κλασσικά στην πρώτη γραμμή των αντιδράσεων, να προσφέρουν το χαμόγελό τους στη φωτογραφική μηχανή, ενώ ένα έργο κινδυνεύει να βρεθεί στις καλένδες. Οταν επιστρέψει η λογική και η σοβαρότητα, τότε είναι βέβαιο ότι μαζί θα εμφανιστεί και η συνεννόηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου