Στερνή μου γνώση, να σ’ είχα πρώτα

Τελευταία ενημέρωση: 2016-06-24, 15:42:45
Στερνή μου γνώση, να σ’ είχα πρώτα

Δεν μπορείς, μέσα σ’ αυτή τη θλίψη που σκεπάζει την τοπική κοινωνία από τις διαδοχικές βίαιες απώλειες ανθρώπινων ζωών, να μην επηρεαστείς. Είναι αδύνατο να μην προβληματιστείς για τις απανωτές αυτοκτονίες, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Φυσικά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον χειρισμό του θέματος από τον Τύπο, καθώς δεν αποδίδονται όλες οι αυτοκτονίες στην κρίση. Επιπλέον, το να παρουσιάζονται ως ηρωικές πράξεις, όχι μόνο δεν συμβάλλει στην αποτροπή τους, αλλά υποκινεί τα φαινόμενα μιμητισμού», είχε δηλώσει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ γνωστή ψυχολόγος στο Βόλο, στο πλαίσιο σχετικού ρεπορτάζ. Αποψη ενός ειδικού που δεν μπορείς να αγνοήσεις. Απεναντίας.

Γι’ αυτό και δεν θα αποτολμήσουμε να συνδέσουμε το σύνολο των αυτοκτονιών με την οικονομική κρίση. Ούτε θα κάνουμε ότι αγνοούμε τα στοιχεία έγκριτων ερευνών, σύμφωνα με τα οποία τον Ιούνιο καταγράφεται έξαρση αυτοκτονιών.

Ομως, ένα είναι αδύνατο να σβήσουμε από τη μνήμη μας. Την προσπάθεια της σημερινής κυβέρνησης, ως αντιπολίτευσης τότε, να εκμεταλλευτεί με τρόπο απίθανο και προκλητικό τον ανθρώπινο πόνο. Τα τηλεοπτικά παράθυρα, από τα οποία εξαπέλυε με σφοδρότητα, στο πρόσφατο παρελθόν, επίθεση στους πολιτικούς του αντιπάλους. Αυτή η στάση ανευθυνότητας να κατακεραυνώνει τους πάντες, φορτώνοντάς τους στις πλάτες τους με περισσή ευκολία τις αυτοκτονίες, τώρα έχει εκλείψει. Διότι όσοι μιλούσαν για «οικονομικούς δολοφόνους» τώρα βρίσκονται σε κυβερνητικές θέσεις. Τώρα λοιπόν σιωπή. Αυτές είναι άλλες αυτοκτονίες…

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=