Με αισιοδοξία, αλλά και αυτοκριτική

με-αισιοδοξία-αλλά-και-αυτοκριτική-827911

Με έκδηλη, όπως πάντα, την αγάπη του και τη στήριξή του στην Ελλάδα και τους Ελληνες, ο πρόεδρος της Κομισιόν επισκέφθηκε χθες την Αθήνα, εκφράζοντας το θαυμασμό του για το κουράγιο του ελληνικού λαού. Ο διαχρονικά φίλα προσκείμενος στην Ελλάδα Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η χώρα μας βαδίζει στο σωστό δρόμο, για την επιστροφή της στην ανάπτυξη και την ευημερία.

Με πρώτο πλάνο των κεντρικών δελτίων ειδήσεων τους εγκάρδιους εναγκαλισμούς του κ. Γιούνκερ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό και τα θετικά λόγια στήριξης των προσπαθειών της Ελλάδας, σε τοπικό επίπεδο, οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ από το ίδιο τραπέζι συνέντευξης Τύπου επικοινώνησαν με τους πολίτες του νομού, δίνοντας έμφαση στην επόμενη ημέρα.

Επικοινωνία, την οποία επέλεξαν μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, σε μια προσπάθεια να δώσουν κλίμα αισιοδοξίας, μιλώντας για μια νέα σελίδα, με αντιστροφή του δυσμενούς κλίματος για την οικονομία και με πρωτοβουλίες εφεξής που θα κινηθούν στην επιστροφή της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης. Μένουν να αποδειχθούν οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις, όπως και οι σαφείς αναφορές των τριών βουλευτών της Μαγνησίας ότι δεν θα ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές για τα εργασιακά, αποδίδοντας μάλιστα το μεγάλο θόρυβο που δημιουργείται σε αντιπολιτευτική διάθεση μερίδας ΜΜΕ.

Στα αξιοσημείωτα, πάντως, ο αυτοκριτικός λόγος των κυβερνητικών βουλευτών της Μαγνησίας. Η παραδοχή τους ότι στο νομό υπήρξαν και ήττες, όπως με τον αποκλεισμό του Βόλου από τα προγράμματα μακροχρόνιας ανεργίας και κοινωνικού εισοδήματος. Και η ειλικρινής ματιά έναντι της πραγματικότητας μόνο στα θετικά μπορεί να προσμετρηθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου