Τα σχέδια που άλλοτε βγαίνουν και άλλοτε όχι, με θύμα την πόλη

τα-σχέδια-που-άλλοτε-βγαίνουν-και-άλλο-830051

Ο Βόλος γνωρίζει ότι έχει έναν δήμαρχο υπόδικο, υπό μιας δίκης δηλαδή. Μήπως το αγνοούσε πριν τις κάλπες ή το έκρυψε ποτέ ο ίδιος; Γνωρίζει, όμως, ότι στην πρόσφατη ιστορία -με λαμπρές σαφώς εξαιρέσεις που αποδείχθηκαν αναντικατάστατοι για την προσφορά τους στην πόλη και το νομό, αλλά και το πολιτικό τους ήθος- βρέθηκε στη μέγγενη προσωπικών φιλοδοξιών, λανθασμένων πολιτικών επιλογών και συμπεριφορών που μονοπωλούσαν το «εγώ» και όχι το «εμείς».

Αυτές οι επιλογές κατακρίθηκαν στις πρόσφατες δημοτικές κάλπες. Οι δημότες – ψηφοφόροι στην πλειοψηφία τους έδωσαν αλλού τη σκυτάλη, κατά την κρίση τους. Καλώς ή κακώς θα φανεί.

Δύο χρόνια μετά τις κάλπες, ωστόσο, η πόλη δεν μπορεί να συζητήσει για την καθημερινότητά της, για τη βελτίωσή της, για τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής, για τις αστοχίες της. Στο κάδρο της επικαιρότητας δεν βρίσκεται ο δήμαρχος ως θεσμός, η δημοτική του ομάδα, τα έργα τους ή μη. Μόνο ένα όνομα κυριαρχεί: Μπέος. Επίθεση σε πρώτο ενικό, για να καταλαγιάσουν την ανίκητη, όπως αποδεικνύεται, πικρία τους από τη χασούρα ορισμένοι, για να πάρουν εκδίκηση (ξέρουν γιατί) οι άλλοι.

Η επικαιρότητα, από συγκεκριμένη μερίδα ΜΜΕ, μονοπωλεί ακούραστα για τους ίδιους, κουραστικά για τους υπόλοιπους, στο ίδιο μοτίβο, αποπροσανατολίζοντας από την ουσία. Με καρμπόν τίτλους, πανομοιότυπα ρεπορτάζ, ίδια σχόλια. Πλήρης ταύτιση απόψεων, όχι συμπτωματικά. Υπάρχει καημός από πίσω. Την ίδια στιγμή, όποιος εκφέρει διαφορετική από τη δική τους θέση, κατά έναν άκρως δημοκρατικό τρόπο, δέχεται συντονισμένα πυρά. Είναι εχθρός τους, τα λεγόμενά του παρερμηνεύονται, αλλοιώνονται.

Οι σχεδιασμοί έχουν τόση εμμονή, που μετατρέπουν το άσπρο σε μαύρο. Πρόσωπα σε αναμόχλευση, μικροπολιτικές τακτικές σε επανάληψη, σε σχέδια που απλώνονται στο τραπέζι και τίθεται σε εφαρμογή κατά προτεραιότητα.

Ετσι, βρέθηκε στο Βόλο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Τον πλαισίωσαν οι πολιτικοί του σύμμαχοι. Ετσι, ο Βόλος βρήκε χθες και πάλι τον …παλμό του. Κόμματα που μέχρι σήμερα δεν μιλούσαν, βρήκαν τη φωνή τους. Ετσι, εμφανίστηκαν στην επικαιρότητα για προσωπικούς πολιτικούς καημούς με τόση ζέση που μάταια την περίμενε η τοπική μας κοινωνία για τα μείζονα προβλήματά της, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ετσι, το κάλεσμα για συσπείρωση έγινε στα χέρια τους …βόμβα αυτοδιάλυσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου