Βάσω Σαμακοβλή: Η οικονομική ανοησία της υψηλής φορολογίας

βάσω-σαμακοβλή-η-οικονομική-ανοησία-τ-841196

Δεν είναι μόνο του εσωτερικού, αλλά του εξωτερικού τα συνεπακόλουθα, μετά την ψήφιση ενός πακέτου δυσβάσταχτων για τους πολίτες της χώρας μέτρων.

Εκτός των λοιπών δηλώσεων και σχολίων για το τι αντέχει να επωμιστεί ο Ελληνας φορολογούμενος και τι μπορεί να στερηθεί (βλέπε Κατρούγκαλο), χθες ήρθαν στην επικαιρότητα οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Ο κ. Σόιμπλε, λοιπόν, μετά τη φοροκαταιγίδα, την οποία ξεκινά η χώρα μας να υποδέχεται από σήμερα, θέλησε να μας επισημάνει: «Καμία χώρα στην Ευρώπη δεν έχει τόσο υψηλό ποσοστό φόρων που πρέπει να καταβληθούν, αλλά δεν καταβάλλονται.

Οταν τώρα η Ελλάδα αυξάνει τον ΦΠΑ, αυτό είναι «οικονομική ανοησία». Αλλά, όταν το κράτος δεν έχει άλλα φορολογικά έσοδα, δεν μένει παρά αυτό».

Δεν χρειαζόταν η επισήμανση του Β. Σόιμπλε περί οικονομικής ανοησίας. Την ανοησία… της διαρκούς αύξησης της φορολογίας σε μια χώρα που έχει γονατίσει και έχει στεγνώσει την γνωρίζουν για τα καλά οι φορολογούμενοι.

Οι φωνές διαμαρτυρίας τους είναι έντονες και πυκνές τα τελευταία χρόνια, καθώς έχουν βιώσει την υπερφορολόγηση στο πετσί τους.

Τα ίδια λένε και οι πολίτες, κυρίως οι επιχειρηματίες και οι μικρομεσαίοι. Γι’ αυτό περιμένουν τις ακριβώς αντίθετες αποφάσεις, ώστε να πάρει μπροστά η οικονομία, αλλά μάταια… Συμφωνία, λοιπόν, για την ανοησία, αλλά ποιος αποφασίζει;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου