Βάσω Σαμακοβλή: Η αντιπαράθεση του διαδικτύου και οι ατακαδόροι

Τελευταία ενημέρωση: 2016-05-14, 17:00:09
Βάσω Σαμακοβλή: Η αντιπαράθεση του διαδικτύου και οι ατακαδόροι

Στην ατάκα της ημέρας, σε έξυπνα κλισέ και σε φράσεις που μπορούν να συγκεντρώσουν likes, ή ό,τι άλλο δεν γνωρίζουν οι διαδικτυακά ...αναλφάβητοι, επικεντρώνουν την καθημερινότητά τους τα μεγάλα κόμματα. Τελευταία, το ρεπορτάζ απέκτησε και ένα ακόμη αντικείμενο, πέρα από τα καθορισμένα για πολλές δεκαετίες τώρα. Εκείνο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οσα δεν λένε πολιτικοί σε δηλώσεις ή ομιλίες τους, σπεύδουν να τα αναρτήσουν στο facebook, το twitter και όπου αλλού, στο αχανές του διαδικτύου.

Η πολιτική διαμάχη μετακινείται σε έναν κόσμο προσβάσιμο για ορισμένους και οι αντίλογοι, διόλου μένουν στην ουσία. Εξαντλούνται στην εξυπνάδα ή και ευστροφία της στιγμής. Τοποθετήσεις με ανάλυση, στοιχεία και αριθμούς δεν χωρούν στα σύντομα κείμενα του διαδικτύου, για να είναι εύκολα αναγνώσιμα, αλλά και να μπορέσουν να αποτελέσουν χωρίς περικοπές μέρος των σύγχρονων ρεπορτάζ.

Οποιος έχει την υπομονή και η όρασή του αντέχει επί ώρες μπροστά σε μια οθόνη, ίσως καταφέρει να παρακολουθήσει τις διαδικτυακές ...μπαλιές, σ’ αυτό το σύγχρονο πολιτικό γήπεδο. «Φύγετε» το hashtag της Νέας Δημοκρατίας, «συνέλθετε» του ΣΥΡΙΖΑ, είναι στα φόρτε τους μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού - φορολογικού και της επικείμενης ψηφοφορίας του νέου πολυνομοσχεδίου των έμμεσων φόρων, πριν την αναμενόμενη συμφωνία Αθήνας - δανειστών.

Μέσα από την αντιπαράθεση του κυβερνοχώρου, οι ατάκες κυριαρχούν. Σε έναν άλλο χώρο, τον πραγματικό, το χώρο της κοινωνίας, τα κλισέ περιττεύουν. Η αλήθεια μακριά από τις οθόνες υπολογιστών και κινητών είναι διαφορετική και η κόντρα της φράσης μοιάζει χαμένη στο διαδίκτυο...

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
6
=