Βάσω Σαμακοβλή: Αλλοι ετοιμάζουν γραβάτες και άλλοι μαντήλια

Τελευταία ενημέρωση: 2016-05-12, 18:00:01
Βάσω Σαμακοβλή: Αλλοι ετοιμάζουν γραβάτες και άλλοι μαντήλια

Στην κυβέρνηση ετοιμάζουν τις γραβάτες για τη συμφωνία της 24ης Μαΐου και το κλείσιμο, όπως διαφαίνεται από όλες τις πλευρές, της περίφημης αξιολόγησης. Μέσα σε αυτό το πανηγυρικό κλίμα, ωστόσο, οι φορολογούμενοι ετοιμάζουν μαντήλια...

Σε αναμονή της συμβολικής αλλαγής στην κυβερνητική γκαρνταρόμπα, οι πολίτες της χώρας τέθηκαν μπροστά σε ένα ακόμη νομοσχέδιο - μαμούθ με έμμεσους φόρους. Πριν ακόμη η χώρα συνέλθει από την ψήφιση με διαδικασίες εξπρές του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού, προτού προλάβει να αποκωδικοποιήσει τις αλλαγές που επιφέρει, δέχεται με καταιγιστικό ρυθμό τις προβλέψεις ενός ακόμη νομοσχεδίου μέτρων, το οποίο θα περάσει από τα έδρανα της Βουλής -και πάλι- σε χρόνους ρεκόρ.

Η ψήφισή του προσδιορίζεται για το σαββατοκύριακο 20 και 21 Μαΐου, ώστε να συμπεριληφθεί στη βαλίτσα για το Eurogroup. Η κυβέρνηση, με δεδομένη και την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο, εμφανίζεται άκρως πεπεισμένη για αλλαγή σελίδας μετά από έξι χρόνια οικονομικής ύφεσης και για συνθήκες που θα επιτρέψουν στην ελληνική κοινωνία να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον.

Οι φορολογούμενοι, όμως, πριν αισθανθούν την ίδια αισιοδοξία με εκείνη της κυβέρνησης, περιμένουν να «χωνέψουν» τα νέα φορολογικά μέτρα που έρχονται βιαστικά και με την απορία πώς δεν θα μειωθούν μισθοί και συντάξεις, όταν θα αυξηθούν οι τιμές από καύσιμα μέχρι και internet…

Το αν υπάρχει αντιστοιχία του κλίματος αισιοδοξίας που επιχειρεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση με την κοινωνική και την οικονομική πραγματικότητα θα το γνωρίζουμε πολύ σύντομα. Μέχρι τότε, άλλοι ετοιμάζουν γραβάτες και άλλοι μαντήλια.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
8
=