Βάσω Σαμακοβλή: Οταν ποτέ δεν φταίμε εμείς, αλλά όλοι οι υπόλοιποι

Τελευταία ενημέρωση: 2016-04-29, 18:00:37
Βάσω Σαμακοβλή: Οταν ποτέ δεν φταίμε εμείς, αλλά όλοι οι υπόλοιποι

Χρειάζεται κάποιος να πάρει τη σκούπα για να βγει στο δρόμο, σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει όσους έχουν την ευθύνη της καθαριότητας μπροστά από τις δικές τους πόρτες.

Χρειάζεται να καθαρίσει κάποιος άλλος συμβολικά, μήπως και δώσει στους υπόλοιπους να καταλάβουν ότι μια πόλη ανήκει σε όλους. Το ίδιο και η εικόνα που παρουσιάζει.

Απαιτείται τροχονόμοι και δημοτικοί αστυνόμοι να κυνηγούν, όπως η γάτα το ποντίκι, καθημερινά στους δρόμους τα παράνομα σταθμευμένα Ι.Χ., τα παρκαρισμένα πάνω σε ράμπες και πεζοδρόμια οχήματα, μήπως και όσοι κοιτούν την ευκολία της μετακίνησής τους για τα ψώνια τους, θυμηθούν ότι έχουν υποχρεώσεις έναντι των συμπολιτών τους, τους οποίους δεν πρέπει να παρεμποδίζουν.

Πρέπει να βγουν τα μπλοκάκια των κλήσεων για να τρέξουν να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους, όπου βρήκαν πρόχειρα.

Πρέπει να περάσει κάποιος άλλος να καθαρίσει τα παρτέρια των λουλουδιών, τα οποία από πολλούς έχουν μετατραπεί σε απέραντα σταχτοδοχεία.

Απαιτείται αναγκαστικά να ακυρωθεί ένα νέο σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων στην πόλη, επειδή κάποιοι δεν κατανόησαν ότι οφείλουν να είναι πιο προσεκτικοί με τις σακούλες σκουπιδιών που σέρνουν.

Μα, θα πείτε: εδώ ο κόσμος χάνεται... Αν, όμως, δεν ξεκινήσουμε από τα μικρά, τα καθημερινά και απλά, είναι σχεδόν απίθανο να κινηθούμε συνειδητοποιημένα και υπεύθυνα για τα μεγάλα.

Διαφορετικά, θα μας μείνουν οι φωνές, ο τσαμπουκάς και η εύκολη επίθεση σε έναν άλλο που φταίει, πάντως, όχι εμείς. Δηλαδή, η τσάμπα μαγκιά.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
8
=