Ταρακούνησαν όλη την ανθρωπότητα

ταρακούνησαν-όλη-την-ανθρωπότητα-25818

Βούρκωσαν τα μάτια, δεν συγκρατήθηκαν τα δάκρυα. Λύγισαν και οι πιο δυνατοί. Οι εικόνες ήταν δυνατότερες από εκείνους, τα μηνύματα ακόμη περισσότερο. Ο ελληνικός λαός δέχθηκε τον θαυμασμό του πλανήτη για τη στάση του απέναντι στο προσφυγικό. Τα βλέμματα παγκοσμίως συναντήθηκαν χθες στο νησί της Λέσβου.

Οι στιγμές συγκίνησης, αλλά και αγαλλίασης, στη σκέψη ότι ευτυχώς υπάρχει ακόμη ανθρωπιά και ηγέτες που τολμούν να ενωθούν υπό τον κοινό σκοπό χωρίς τις διαχωριστικές τους γραμμές, διαδέχονταν η μία την άλλη, σε αυτή την ιστορική επίσκεψη στην Ελλάδα.

Ανθρωποι που γονάτισαν για την ευλογία και ας πιστεύουν σε άλλο Θεό, παιδιά που έσκυψαν στα πόδια του Πάπα Φραγκίσκου, με την αγνότητα της ψυχής τους. Οπως το κοριτσάκι που αφέθηκε να πέσει μπροστά στον Ποντίφικα, δείχνοντας ότι αυθόρμητα και χωρίς περίπλοκες σκέψεις, η καρδιά του το οδηγούσε να ζητήσει μ’ αυτό τον τρόπο βοήθεια για να πάψει να ζει, όπως σήμερα. Η στιγμή που ο Πάπας έσκυψε για να σηκώσει το κορμάκι της που είχε παραδοθεί στην προσευχή συγκλόνισε.

Οι δυνατές εικόνες, με τη συνάντηση των τριών θρησκευτικών ηγετών που ταρακούνησαν το σύνολο της ανθρώπινης κοινότητας, ας γίνουν δυνατή σφαλιάρα σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με ζωές.

Οι ηγέτες των δύο εκκλησιών απέδειξαν ότι κανείς μας δεν μπορεί να κλείνεται στον μικρόκοσμό του, όταν ο κόσμος γύρω καίγεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου