Βάσω Σαμακοβλή: Για άλλους ανάσα, και για άλλους πυκνό σκοτάδι

βάσω-σαμακοβλή-για-άλλους-ανάσα-και-γι-851206

Με δεδομένη την παρατεταμένη και δίχως τέλος οικονομική αβεβαιότητα, είναι πλέον από τις θετικές ειδήσεις η καταβολή νωρίτερα των συντάξεων του Μαΐου, λόγω Πάσχα, αλλά και οι αποζημιώσεις, οι οποίοι θα καταβληθούν σήμερα σε αγρότες και κτηνοτρόφους από ΕΛΓΑ.

Ενώ άλλοι παίρνουν μία μικρή ανάσα, ένα σημαντικό κομμάτι των πολιτών περιμένει μέσω του επισιτιστικού προγράμματος, αλλά και της τοπικής εκκλησίας, τη διανομή τροφίμων, μήπως και γεμίσουν έστω και τα ελάχιστα το τραπέζι τους για τις ημέρες που έρχονται.

Οι κλυδωνισμοί, πάντως, που συνεχίζουν ακατάπαυστα σε πολυκαταστήματα, όπως η «Ηλεκτρονική», δεν αφήνουν πολλές ελπίδες βελτίωσης της κατάστασης για το άμεσο τουλάχιστον μέλλον.

Η αγορά σείεται από τα τελευταία σχέδια, τα «ανώνυμα» λουκέτα εμπορικών καταστημάτων έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο, ενώ τα ρολά που κατεβάζουν φιρμάτες πλέον εμπορικές επιχειρήσεις, με εξαπλωμένη δραστηριότητα στη χώρα, δείχνει ότι τα χειρότερα έρχονται.

Οι έμποροι, οι οποίοι έχουν καταφέρει να επιβιώσουν σ’ αυτό το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον των τελευταίων ετών, συνεχίζουν να κρατούν με νύχια και δόντια όρθια τα καταστήματά τους. Η οργή, όμως, ξεχειλίζει, μετά τα τελευταία σχέδια για αύξηση του ΦΠΑ.

Αλλα περίμεναν και άλλα τους έρχονται. Και πάντως όχι για όσα ήταν …ψυχολογικά προετοιμασμένοι. Ενώ στο δρόμο βρίσκονταν το νέο φορολογικό και ασφαλιστικό, στη μέση προέκυψε αύξηση ΦΠΑ. Συνεχίζουν να παλεύουν, με την ελπίδα ότι σύντομα θα δουν ένα μικρό έστω φως στο τούνελ. Οταν, όμως, το σκοτάδι παραμένει και μάλιστα πυκνώνει;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου