Βάσω Σαμακοβλή: Η αιμορραγία σε θέσεις εργασίας συνεχίζεται

Τελευταία ενημέρωση: 2016-04-14, 18:00:49
Βάσω Σαμακοβλή: Η αιμορραγία σε θέσεις εργασίας συνεχίζεται

Ενώ οι διαπραγματεύσεις από τους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για εξειδικευμένο πρόγραμμα που πρέπει να δοθεί στη Μαγνησία για την καταπολέμηση της ανεργίας φαίνεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη -μετά τον τοίχο που ύψωσε η αναπληρωτής υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου για λόγους που έχουν εξηγηθεί εκτενώς από τις στήλες της εφημερίδας- τα στοιχεία συνεχίζουν απανωτά να δείχνουν ότι η απασχόληση στη Μαγνησία αιμορραγεί επικίνδυνα.

Και τα νέα στοιχεία από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ που καταχωρούνται στο υπουργείο Εργασίας και αφορούν σε προσλήψεις, αλλά και αποχωρήσεις από την ενεργό απασχόληση (οικειοθελείς αποχωρήσεις, απολύσεις συμβάσεων αορίστου χρόνου και μη ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου) επιβεβαιώνουν τη διαρκή απώλεια θέσεων εργασίας.

Ειδικότερα το Μάρτιο του 2016 καταγράφηκαν στο υπουργείο Εργασίας και στο σύστημα 2.030 προσλήψεις που έγιναν στη Μαγνησία και 75 στις Σποράδες. Παράλληλα όμως καταχωρήθηκαν 993 οικειοθελείς αποχωρήσεις στη Μαγνησία και 23 στα νησιά.

Επίσης δηλώθηκαν 355 καταγγελίες συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου στην ηπειρωτική Μαγνησία και 13 στις Σποράδες, ενώ την ίδια περίοδο δεν ανανεώθηκαν 655 συμβάσεις ορισμένου χρόνου στη Μαγνησία και 8 συμβάσεις ορισμένου χρόνου στα νησιά.

Το πρώτο τρίμηνο εξάλλου του 2016 επιβεβαιώνεται το αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων από την εργασία.

Αυτά τα στοιχεία, κανείς από όσους έχουν τις τύχες των πολιτών στα χέρια τους δεν μπορεί να τα αγνοεί, για οποιονδήποτε προσωπικό του ή άλλο λόγο.

Πόσο μάλλον, όταν οι άνεργοι δεν είναι αριθμοί. Είναι ιστορίες ανθρώπων και οικογενειών, που βρίσκονται κοντά στην καταστροφή.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=