Βάσω Σαμακοβλή: Μαζέψτε καλύτερα τα δικά σας κουρελόχαρτα

βάσω-σαμακοβλή-μαζέψτε-καλύτερα-τα-δι-851206

Γραφική επωδός σε κάθε «μαλλιοκούβαρο», στο οποίο κατά καιρούς εμπλέκονται οι ίδιοι και τα ΜΜΕ που εκπροσωπούν, έχουν καταντήσει οι δημοσιεύσεις που καταχωρεί ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ από το δήμο Βόλου και τα νομικά του πρόσωπα.

Οι μαχητές της αλήθειας και της διαφάνειας στην πόλη -τα τελευταία όμως δύο χρόνια διότι, ξέρετε, πριν ήταν όλα στο φως κρυστάλλινα και τα πάντα ανθούσαν- επιχειρούν με κάθε ευκαιρία να εμπλέξουν τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στις φοβερές αποκαλύψεις… τους.

Γνωρίζουν, όμως, ότι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ δημοσιεύει αποκλειστικά και μόνο όσα ο νόμος προβλέπει. Γνωρίζουν καλά, και το παραδέχονται άλλωστε δημόσια, ότι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ τιμολογεί με βάση όσα ο νόμος προβλέπει.

Γνωρίζουν ότι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ δεν λαμβάνει «χρήμα κάτω από το τραπέζι», αλλά καθαρό και τιμολογημένο, σύμφωνα με όσα ο νόμος προβλέπει. Και όταν διαπιστώνει ότι αδικείται με άνισες κατανομές κινείται δικαστικά, όπως πράττουν και εκείνοι. Με τη βασική διαφορά ότι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ έχει πλήρη συναίσθηση πως η υπόθεση αφορά τον ίδιο και τον αντίδικο και όχι τους αναγνώστες του, για να ουρλιάζει κάθε μέρα και να συκοφαντεί τους δίπλα.

Γνωρίζουν ότι άλλοι είναι εκείνοι που καταχωρούσαν δημοσιεύσεις, χωρίς να έχουν τα δικαιώματα που ο νόμος προβλέπει, άρα παράνομα.

Γνωρίζουν ότι άλλοι είναι εκείνοι που καταχωρούν δημοσιεύσεις …άλλης εφημερίδας.

Γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να γίνεται σούμα και να συγκρίνεται το συνολικό ποσό των δημοσιεύσεων με βάση το νόμιμο τιμοκατάλογο που προβλέπει η υπουργική απόφαση, με το συνολικό ποσό που προκύπτει από τις δημοσιεύσεις που υποτιμολογούνται παράνομα και αυθαίρετα, στη λογική του παζαριού «ό,τι βάλεις 20».

Τελικά γνωρίζουν ότι συκοφαντούν. Ποιοί; Εκείνοι που δίνουν μάχη για να μη συκοφαντούνται. Η υποκρισία στο μεγαλείο της. Ας σταματήσουν, λοιπόν, οι λασπολόγοι. Εκτός εάν έχουν στοιχεία αποδεικτικά των λεγόμενών τους. Τα οποία δεν έχουν, απλά διότι δεν υπάρχουν. Ας πάψουν να αφήνουν σκιές και ας μαζέψουν τα δικά τους «κουρελόχαρτα» που απερίσκεπτα ή μάλλον συνειδητά λασπολογώντας, κραδαίνουν στις τηλεοράσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου