Βάσω Σαμακοβλή: Η οικονομία χρειάζεται να ανασάνει

Τελευταία ενημέρωση: 2016-04-09, 20:00:26
Βάσω Σαμακοβλή: Η οικονομία χρειάζεται να ανασάνει

Η διαπραγμάτευση τελειώνει. Η νέα φοροκαταιγίδα έρχεται. Πολλά τα σενάρια, πριν ανακοινωθούν επίσημα τα νέα μέτρα. Συντάξεις, αλλά και αποδοχές μέσω της αύξησης της φορολογίας εισοδημάτων μισθωτών, αγροτών και επαγγελματιών, και κάθε άλλη απολαβή θα γίνει ακόμη πιο ισχνή.

Εκείνο που δεν υπολογίζουν όσοι λαμβάνουν τις αποφάσεις και θα κληθούν να τις υλοποιήσουν -ελέω της συμφωνίας- είναι ότι οι πολίτες δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν και σε νέες υποχρεώσεις.

Οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί είναι κυριολεκτικά παγωμένοι.

Η αύξηση της φορολογίας, σε συνδυασμό με τις άλλες ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνονται σε αυτό το πακέτο της διαπραγμάτευσης, έρχονται να προστεθούν στα ήδη εξοντωτικά μέτρα των προηγούμενων ετών και μετατρέπουν την καθημερινότητα των περισσοτέρων σε εφιάλτη ακόμη και για τα πιο απλά, για τα πιο αυτονόητα.

Είπαμε να κάνουμε υπομονή για όσα άλλοι αποφασίζουν και φορτώνουν στις πλάτες μας, αλλά όχι και να βιώνουμε αυτή την αδιαφορία απέναντι σε οικογένειες, οι οποίες ως σύγχρονοι ήρωες δίνουν σκληρή μάχη. Αυτό ξεπερνά τα όρια της κατανόησης.

Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να καλούνται να πληρώσουν το τίμημα τα γνωστά υποζύγια.

Το αδιέξοδο μίας πολιτικής που βασίζεται μόνο στη δημοσιονομική προσαρμογή και δεν δίνει τη δυνατότητα στην οικονομία να ανασάνει, είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη ασφυξία.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
6
=