Στο δικό τους κόσμο

στο-δικό-τους-κόσμο-157519

Σφάζονται σε έναν ιδιότυπο πόλεμο, με πρωτόγνωρες διαστάσεις για τα τοπικά μας πράγματα. Στο όνομα της επιβίωσής τους κοιτούν μανιωδώς την ίδια κάνουλα… Λυπηρό κατάντημα, η αλήθεια, αλλά πιο λυπηρές οι τακτικές τους. Σε αυτή την εναγώνια προσπάθεια να σωθούν, βρίσκουν και ακολούθους, οι οποίοι αντί να ασχοληθούν με τα πιο ουσιώδη, ασχολούνται με άλλα που θα τους κάνουν πιο αρεστούς στους λίγους, στους δικούς τους. Και όλοι μαζί τρέχουν ως δήθεν σωτήρες…

Ολοι τα βάζουν με τους άλλους, κανείς δεν ασχολείται με τη δική του αυλή. Αλλοτε οι αντιμαχόμενοι γίνονται πρόσκαιρα σύμμαχοι για όσο κρατήσει και άλλοτε τα λένε γαλλικά… από στήλες, μικρόφωνα ή διαδικτυακά. Νέα ήθη και έθιμα εγκαινιάζουν, με μεταξύ τους δικαστήρια και εξώδικα. Σύμμαχοι άλλοτε αντίπαλοι, αντίπαλοι προς στιγμή σύμμαχοι, όλοι μαλλιά – κουβάρια. Δύσκολο να τους παρακολουθήσει κανείς στη μίζερη πραγματικότητά τους.

Το θλιβερό παιχνίδι συνεχίζεται γύρω από μία πίτα. Και όσο ο σκύλος πεινάει, τόσο το γάβγισμα γίνεται πιο ηχηρό. Οταν δε οι πεινασμένοι σκύλοι γίνουν περισσότεροι, τότε όλα επιχειρείται να καταπνιγούν κάτω από τα γαβγίσματά τους.

Σε βάρος της πραγματικής ενημέρωσης, που όλοι ευαγγελίζονται και ας έχουν τις ρίζες τους στο μακρινό παρελθόν, με ό,τι εμπειρία και γνώση αυτό συνεπάγεται. Ομως, μέσα σε απόγνωση, όλα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν και επιχειρούν να απλώσουν τη σκιά τους με το ζόρι. Ειδήμονες πολιτικοί, σχολιαστές με ανιδιοτέλεια, οι οποίοι από τη φούρια που έχουν πάρει δεν αισχύνονται ακόμη και να προχωρήσουν σε νουθεσίες προς όσους δεν χορεύουν στο δικό τους άτακτο χορό…

Οποιος τους παρακολουθεί, όμως, συνειδητά αμέτοχος και χωρίς να έχει μιλήσει, ας γνωρίζουν ότι αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει τίποτε να πει… Αυτό και μόνο να θυμούνται, αν το καταφέρουν μέσα στην αντάρα τους. Και ας πάψουν να προσποιούνται τους άμεμπτους. Ο καθένας σε αυτό τον τόπο έχει την περπατησιά του και την ιστορία του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου