ΤΟΠΙΚΑ

Κόκκινος συναγερμός για ύποπτη βαλίτσα…

κόκκινος-συναγερμός-για-ύποπτη-βαλίτ-270434

Η βαλίτσα, χρώματος ασημί, ήταν μόνη της στον πεζοδρόμιο της οδού Δημητριάδος, ακριβώς μπροστά από το στενό της Παύλου Μελά. Στη θέα της αφημένης βαλίτσας αστυνομικός που περνούσε από το σημείο παραξενεύτηκε. Κοίταξε γύρω για τον τυχόν κάτοχό της, αλλά μάταια. Η βαλίτσα και κυρίως το άγνωστο περιεχόμενό της, προκάλεσαν υπόνοιες.

Η ενημέρωση της Αστυνομίας ήταν άμεση και η κινητοποίηση δυνάμεων γιγαντιαία. Υποψίες για εκρηκτικό μηχανισμό στο περιεχόμενό της ή σκέψεις μήπως περιέκλειε ποσότητες ναρκωτικών σήμαναν κόκκινο συναγερμό, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ.

Διερχόμενοι από το σημείο, γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα χθες, έγιναν μάρτυρες μιας μεγάλης έρευνας. Θαμώνες από γνωστό μπαρ στο στενό της Παύλου Μελά εξήλθαν προσωρινά από το μαγαζί, προκειμένου να πληροφορηθούν τι συνέβαινε.

Στο σημείο έφτασαν σε ελάχιστο χρόνο περιπολικά, η ομάδα των δικυκλιστών αστυνομικών, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, ακόμη και πυροτεχνουργοί. Ειδικά εκπαιδευμένος αστυνομικός σκύλος συνέδραμε στις έρευνες, προκειμένου να εξακριβωθεί το περιεχόμενο της ασημένιας βαλίτσας.

Γύρω από την ύποπτη χειραποσκευή συγκεντρώθηκε ισχυρή δύναμη αστυνομικών. Με τη βοήθεια του αστυνομικού σκύλου αποκλείστηκε αρχικά το ενδεχόμενο ύπαρξης στο εσωτερικό της εκρηκτικού μηχανισμού.

Εφόσον διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος, ειδικοί ανέλαβαν τη διαδικασία να ανοίξουν τη μοναχική βαλίτσα, ώστε να ερευνηθεί το περιεχόμενό της.

Τη στιγμή εκείνη κατέφθασε στο σημείο η …ξεχασιάρα κάτοχός της, νεαρής ηλικίας, πιθανότατα φοιτήτρια. Σάστισε αντιλαμβανόμενοι την έρευνα γύρω από τη χειραποσκευή της. «Τι έγινε; Εκανα κάτι;», διερωτήθηκε, λέγοντας ότι η βαλίτσα ήταν δική της και την ξέχασε τη στιγμή που φόρτωνε σε ταξί άλλες αποσκευές. Οταν το αντιλήφθηκε, επέστρεψε για να την παραλάβει. Χάρηκε που τη βρήκε, αλλά ξαφνιάστηκε με όσα προκάλεσε η αφηρημάδα της.

Ωστόσο, η έρευνα της ύποπτης βαλίτσας έπρεπε να ολοκληρωθεί. Με ειδικές τσιμπίδες, αστυνομικοί απομάκρυναν προσεκτικά το περιεχόμενό της. Ρούχα, εσώρουχα και άλλα προσωπικά αντικείμενα… Ο συναγερμός έληξε, τα ρούχα τοποθετήθηκαν πάλι στη βαλίτσα και παραδόθηκε στην κάτοχό της, με τη σύσταση να είναι πιο προσεκτική στο εξής.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου