ΤΟΠΙΚΑ

Έξωση… 12χρονου και σύλληψη μητέρας

έξωση-12χρονου-και-σύλληψη-μητέρας-479613

Εγινε έξωση ενώ απουσίαζε η μητέρα του, η οποία μαζί με το παιδί της βρέθηκαν στο δρόμο, αφού συνελήφθη

Δύο αγνώστους μπροστά του είδε, ενώ βρίσκονταν μόνο του μέσα στο σπίτι του στο Βόλο, ένα 12χρονο αγόρι. Η μητέρα του, 37ετών, υπήκοος Καζακστάν παντρεμένη με Ελληνα απουσίαζε τη στιγμή που δικαστικός επιμελητής μαζί με κλειδαρά μετέβησαν στην κατοικία της αλλοδαπής γυναίκας για να προχωρήσουν σε έξωσή της, μετά από δικαστική προσφυγή του ιδιοκτήτη εξαιτίας ενοικίων που αδυνατούσε να καταβάλλει.

Δικαστικός επιμελητής και κλειδαράς, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου και εφόσον μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης για έξωση έχει κοινοποιηθεί στον ενδιαφερόμενο και έχουν παρέλθει 40 ημέρες δίχως να εγκαταλείψει το οίκημα, άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού, σε εκτέλεση απόφασης.

Το παιδί σάστισε στη θέα των δύο αγνώστων που άνοιξαν την πόρτα του σπιτιού του, ενώ ο δικαστικός επιμελητής βλέποντας τον ανήλικο χωρίς παρουσία κηδεμόνα, ενημέρωσε την Εισαγγελία Βόλου.

Η μητέρα όχι μόνο βρέθηκε στο δρόμο, μετά την έξωσή της, αλλά συνελήφθη για παραμέληση ανηλίκου. Η σύλληψή της έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, οι οποίοι μετέβησαν όταν ενημερώθηκαν από το δικαστικό επιμελητή.

Την ώρα που ξεκλειδώθηκε το σπίτι, προκειμένου να αλλαχθεί η κλειδαριά δεν υπήρχε παρουσία αστυνομικού. Αλλωστε δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία, όπως ενημερώνουν κύκλοι δικαστικών επιμελητών.

Το 12χρονο αγόρι μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια και παρέμενε υπό την επίβλεψη αστυνομικών, μέχρι νεωτέρας από την Εισαγγελία.

Οταν η μητέρα λίγο αργότερα επέστρεψε στο σπίτι συνελήφθη για παραμέληση ανηλίκου. Με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη και πήρε μαζί της το παιδί από τα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε ότι χρειάστηκε να απουσιάσει προσωρινά από το σπίτι για να συνοδεύσει τη μητέρα της σε γιατρό.

Β. ΣΑΜ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου