ΤΟΠΙΚΑ

Στα δίχτυα εκβιαστών 40χρονος στο Βόλο

στα-δίχτυα-εκβιαστών-40χρονος-στο-βόλο-486193

Εστησαν κομπίνα σε βάρος 40χρονου και τον εκβίασαν για να του αποσπάσουν συνολικά 66.500 ευρώ

Στα δίχτυα μιας απίστευτης κομπίνας, που έφτασε μέχρι και σε κυκλώματα μαστροπών και συμβόλαια θανάτου… έπεσε ένας 40χρονος ιδιωτικός υπάλληλος στο Βόλο. Σε αρπακτικά εξελίχθηκαν δύο «φίλοι» του, τους οποίους γνώρισε τυχαία σε μπαρ του Βόλου. Οταν οι δύο -γνώριμοι στις αστυνομικές αρχές- διαπίστωσαν την αδυναμία που ο 40χρονος άρχισε να τρέφει για Ρουμάνα που εργάζονταν στο μπαρ, ξετύλιξαν ολόκληρο σενάριο και κατάφεραν να μαδήσουν τις οικονομίες ετών του θύματός τους, συνολικά 66.500 ευρώ.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εκβίασης και της απάτης, έπεσαν χθες στα χέρια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ύστερα από προσεκτικό αστυνομικό χειρισμό της υπόθεσης.

Οι δύο δράστες από τα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα, κατόρθωσαν να αποσπάσουν τμηματικά από 40χρονο ημεδαπό, με τον οποίο διατηρούσαν …φιλική σχέση, το συνολικό χρηματικό ποσό των 66.500 ευρώ για δήθεν διευθέτηση προσωπικών του υποθέσεων, παρουσιάζοντάς του ψευδή γεγονότα ως αληθινά, αλλά και εκβιάζοντάς τον.

Στην αρχή τον προσέγγισαν λέγοντάς του ότι γνώριζαν όλα τα «μονοπάτια» για να νομιμοποιήσουν τη Ρουμάνα, ώστε να παραμείνει στη χώρα και κατά συνέπεια κοντά του. Αρχισαν να του αποσπούν τα πρώτα χρηματικά ποσά για δικηγόρους και χαρτόσημα…

Οταν η Ρουμάνα, ωστόσο, έφυγε, οι δράστες πέρασαν στο επόμενο επεισόδιο του σεναρίου. Συνέχισαν την απάτη λέγοντάς του ότι η αλλοδαπή γυναίκα επέστρεψε στη χώρα της και τον έχει καταγγείλει ως μαστροπό… Προθυμοποιήθηκαν δήθεν να βρουν τους κατάλληλους ανθρώπους ώστε να ακυρωθεί η καταγγελία σε βάρος του και πάλι με το αζημίωτο.

Ακολούθησε και ο εκβιασμός του, όταν την τελευταία φορά του ζήτησαν χρήματα για να μεσολαβήσουν προκειμένου να σταματήσει …συμβόλαιο θανάτου που είχε υπογράψει μαστροπός για τον 40χρονο! Τότε το θύμα μετέφερε όλη την ιστορία του σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Χθες το μεσημέρι, σε προκαθορισμένο ραντεβού που πραγματοποιήθηκε ο 40χρονος παρέδωσε στον 28χρονο συλληφθέντα το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 1.050 ευρώ, το οποίο κατασχέθηκε, ενώ ο συνεργός του 28χρονου αναζητήθηκε και συνελήφθη κοντά στην οικία του.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που είχε αγοράσει ο 28χρονος, έναντι χρηματικού ποσού προερχόμενου από την εγκληματική του δράση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου