ΤΟΠΙΚΑ

Δεν γλίτωσαν τη φυλακή δύο υπερήλικες στο Βόλο

δεν-γλίτωσαν-τη-φυλακή-δύο-υπερήλικες-506020

Παρά την ηλικία τους οδηγήθηκαν χθες στο σωφρονιστικό κατάστημα της Θήβας, περιμένοντας τη διόρθωση της απόφασης του δικαστηρίου

Στις φυλακές Θήβας έγινε χθες το μεσημέρι η μεταγωγή των δύο υπερήλικων γυναικών, αδερφές μεταξύ τους, οι οποίες έχουν καταδικαστεί με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελειοδικών Λάρισας για απάτη κατά συναυτουργία. Στις δύο ηλικιωμένες γυναίκες από το Βόλο, το δικαστήριο –και σε δεύτερο βαθμό- επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών. Ωστόσο, στο απόσπασμα της δικαστικής απόφασης δεν αναγράφηκε ότι επρόκειτο για άτομα ηλικίας άνω των 75 ετών, με αποτέλεσμα να κινηθεί η διαδικασία της σύλληψης και φυλάκισής τους.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Η εκ παραδρομής παράλειψη του δικαστηρίου οδήγησε τις δύο γυναίκες στα κρατητήρια του Α.Τ. Νέας Ιωνίας, όπου παρέμειναν για ένα περίπου 24ωρο σε δύσκολες συνθήκες, πόσο μάλλον για ηλικιωμένα άτομα, 76 και 83 ετών.

Τουλάχιστον η δραματική περιπέτειά τους αναμένεται να λήξει το συντομότερο δυνατό, στο πλαίσιο της νομοθεσίας. Ο δικηγόρος τους μετέβη χθες στη Λάρισα και κινήθηκε η διαδικασία ώστε η υπόθεσή τους να εισαχθεί στην πρώτη τακτική δικάσιμο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελειοδικών, δηλαδή στις 26 Μαΐου, ώστε να συμπληρωθεί η απόφαση σχετικά με την υποχρέωση του νόμου, σύμφωνα με την οποία οι ηλικιωμένοι άνω των 75 ετών εκτίουν την ποινή τους στην κατοικία τους.

Για τις επόμενες πέντε ημέρες, οι δύο αδερφές θα παραμείνουν έγκλειστες στις φυλακές της Θήβας, στις οποίες οδηγούνται για δεύτερη φορά σε χρονικό διάστημα ενός έτους. Καταδικάστηκαν πρωτόδικα για απάτη κατά συναυτουργία με ποινή φυλάκισης 3 ετών. Μετά την πρωτόδικη απόφαση οδηγήθηκαν, ως φυγόποινες το Μάιο του 2014, στις φυλακές της Θήβας. Εκτισαν 25 ημέρες από την ποινή τους και με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θήβας, μέσω των φυλακών, αφέθηκαν ελεύθερες, όταν έγιναν δεκτές λόγω ηλικίας οι αιτήσεις αναστολής της ποινής τους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

Σε δεύτερο βαθμό, η δίκη τους προσδιορίστηκε στις 21 Απριλίου 2015. Η απόφαση δεν τροποποίησε την πρωτόδικη. Αποτέλεσμα προχθές να συλληφθούν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου