ΤΟΠΙΚΑ

Αναλύσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων πέντε χρόνια μετά!

αναλύσεις-δακτυλικών-αποτυπωμάτων-π-506249

Εξιχνιάστηκαν επτά διαρρήξεις στο Βόλο από το 2010

Πέντε χρόνια μετά (!) εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπών από οικίες στην πόλη του Βόλου. Οι διαρρήξεις, πίσω από τις οποίες βρίσκονταν όπως τελικά έδειξαν τα στοιχεία ένα άτομο, διαπράχθηκαν από τις 25 Φεβρουαρίου 2010 έως τις 13 Μαΐου 2010. Και όμως μόλις σήμερα, Πέμπτη, οι φάκελοι των ανεξιχνίαστων επί πέντε χρόνια διαρρήξεων έκλεισαν. Αιτία οι χρονοβόρες διαδικασίες επεξεργασίας των στοιχείων που παρατηρούνται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μετά την αποστολή των αναλύσεων σε δακτυλικά αποτυπώματα που είχαν ληφθεί από τις οικίες, στις οποίες εισέβαλλε ο διαρρήκτης, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου μπόρεσε να εξιχνιάσει τις επτά συνολικά διαρρήξεις στην πόλη του Βόλου.

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός 25χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Γεωργίας, για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης το χρονικό διάστημα από 25-02-2010 έως 13-05-2010 διέρρηξε επτά οικίες της πόλης, από τις οποίες αφαίρεσε συνολικά διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 200 δολαρίων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Εξάλλου, συνελήφθησαν χθές το μεσημέρι στο Βόλο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών, δύο ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 34χρονος και μία 33χρονη, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών δισκίων και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία (κατσαβίδια, κόφτης κ.α.).

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες στις 16 Μαΐου 2015 στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, οι δύο συλληφθέντες αφαίρεσαν από εξωτερικό χώρο περιπτέρου διάφορα τρόφιμα και από πέντε Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα συνολικά εννέα μπαταρίες.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου