ΛΑΡΙΣΑ

Σε απεργία πείνας κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας

σε-απεργία-πείνας-κρατούμενος-στις-φυ-517947

Κοινοποίησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ το αίτημά του προς τις αρμόδιες αρχές

Ενα μήνα απεργίας πείνας συμπληρώνει σήμερα 45χρονος κρατούμενος των φυλακών Λάρισας. Ο Ζαχαρίας Ντεράκης, από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία, αρνείται από τις 14 Απριλίου το συσσίτιο.

Μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, στον οποίο κοινοποίησε την αλληλογραφία του προς την Πρόεδρο της Βουλής, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και τις αρμόδιες για την υπόθεσή του εισαγγελικές αρχές, θέλησε να βγει το αίτημά του από τις φυλακές.

Ο κρατούμενος υποστηρίζει ότι «σαπίζει στις φυλακές, ενώ είναι αθώος». Με την απεργία πείνας ζητά την επανεξέταση της υπόθεσής τους, καθώς όπως λέει, «η προσπάθειά μου να αποδείξω την αθωότητά μου, σύμφωνα με το Σύνταγμα παρεμποδίζεται, έχοντας οδηγήσει την έδρα σε πλάνη».

Με έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης έχει αιτηθεί να κατατεθούν όλα τα κατασχεθέντα πειστήρια της υπόθεσης και να γίνει σύγκριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων και του DNA που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος με τα δικά του. Ο κρατούμενος ισχυρίζεται ότι τα πειστήρια δεν παρουσιάστηκαν στη δίκη του και ο ίδιος υποστηρίζει ότι η εξέταση των πειστηρίων θα αποδείξει την αθωότητά του.

«Δεν με ενδιαφέρει αν θα βγω από τη φυλακή. Με ενδιαφέρει να αποδείξω στο παιδί μου ότι είμαι αθώος», δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. «Ομως δεν ασχολείται κανείς μαζί μου. Δεν είμαι βλέπετε κανένας «γνωστός» εγκληματίας», είπε.

Β. ΣΑΜ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου