ΤΟΠΙΚΑ

Συναυλία στήριξης της «Φλόγας» από το Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου και Αθηνών

συναυλία-στήριξης-της-φλόγας-από-το-586692

Σήμερα, στις 8.30 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας με την ιστορική χορωδία του Δ.Σ.Α.

Ανοιγμα στην τοπική κοινωνία και στους φορείς της επιχειρεί, εδώ και ένα χρόνο, ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου. Αποτελεί επιλογή των δικηγόρων να έχουν στις εκδηλώσεις συνδιοργανωτές, όπως η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, ο σύλλογος Συμπαράστασης Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος», το Στέκι Αλληλεγγύης, το ΤΕΕ Μαγνησίας, ο δήμος Ρήγα Φεραίου.

Η μουσική εκδήλωση, σήμερα Παρασκευή 3 Απριλίου, στις 8.30μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, στην οποία θα παρουσιαστεί η ιστορική χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έχει ως συνδιοργανωτές τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Η Φλόγα».

Τα έσοδά της θα διατεθούν για την ενίσχυση των στόχων της «Φλόγας», του συλλόγου που εμπνέει, ευαισθητοποιεί και συγκινεί με την πανελλαδική δράση που έχει αναπτύξει.

Η τιμή της πρόσκλησης στην εκδήλωση είναι μόλις 5 ευρώ. Το ποσό, όμως, είναι πολύτιμο για τις προσπάθειες που καταβάλλει η «Φλόγα», συμπαραστάτης σε κάθε παιδί με νεοπλασματική ασθένεια και την οικογένειά του. Γι’ αυτό στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Λάζαρος Γαϊτάνης και η εκπρόσωπος της «Φλόγας» Μαγνησίας – Θεσσαλίας Ντίνα Τριανταφύλλου, απηύθυναν ευρύ κάλεσμα συμμετοχής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ.Β., η εκλογή του καταγόμενου από τη Μαγνησία Βασίλη Αλεξανδρή ως προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών δίνει την ευκαιρία στους δύο συλλόγους να συνεργαστούν πιο στενά.

«Το κοινό βήμα των δύο συλλόγων δεν θα μπορούσε παρά να συντονιστεί με το βήμα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Η Φλόγα». Ενα σύλλογο με πανελλαδική δράση, που εμπνέει, ευαισθητοποιεί , συγκινεί. Διότι όταν ο καρκίνος σκοτώνει το ένα στα τέσσερα παιδιά που νοσεί, κανείς δεν μπορεί να μένει αδιάφορος. Και μην ξεχνάμε ότι ο Βόλος είναι από τις πρώτες σε περιστατικά καρκίνου επαρχιακή πόλη της Ελλάδας», πρόσθεσε ο Λ. Γαϊτάνης. «Ελπίζουμε -υπογράμμισε ο ίδιος- ότι οι Βολιώτες με την παρουσία τους θα δείξουν ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί, όταν η αντιμετώπισή του γίνει υπόθεση όλων».

Η εκδήλωση αποτελεί κοινωνικό μήνυμα, ανοίγει αγκαλιά στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια και στον αγώνα τους, όπως και των οικογενειών τους, τόνισε η εκπρόσωπος της «Φλόγας» Ντίνα Τριανταφύλλου, η οποία ανέφερε ότι από πάντοτε ο Δικηγορικός Σύλλογος ήταν αθόρυβος συμπαραστάτης τους. «Η Φλόγα θα συνεχίσει να στηρίζει τις οικογένειες και ειδικά σε περίοδο κρίσης καμία οικογένεια δεν θα μείνει μόνη της», συμπλήρωσε.

Συναυλία στην Κασσαβέτεια

Νωρίτερα της σημερινής εκδήλωσης στο Πολιτιστικό Κέντρο, τη συναυλία της χορωδίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, στις 4.30μ.μ., κρατούμενοι, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, κοινωνικοί λειτουργοί και δικηγόροι στις φυλακές Κασσαβέτειας.

Ηδη οι δύο Δικηγορικοί Σύλλογοι Βόλου και Αθηνών συνεργάζονται τον τελευταίο χρόνο για τη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και των γυμνασίων των φυλακών Κασσαβέτειας, έχοντας προσφέρει εξοπλισμό και υλικά. Το σχολείο, το οποίο παρουσιάζει μεγάλα εκπαιδευτικά κενά, επισκέπτεται συχνά ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου.

Η χορωδία

Η ιστορική χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με μαέστρο τον Δημήτρη Καρούζο, ξεκίνησε το 1994 ως Βυζαντινή, στην πορεία όμως περιέλαβε στο ρεπερτόριό της από παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια μέχρι τραγούδια της έντεχνης ελληνικής μουσικής. Μία χορωδία που πάντα τραγουδάει μόνο ελληνικά και αριθμεί 40 μέλη.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου