Πράσινο φως στα υδροπλάνα από το αρμόδιο υπουργείο και το ΤΑΙΠΕΔ

Τελευταία ενημέρωση: 2015-04-02, 10:10:31
Το υπουργείο διαβεβαιώνει την Hellenic Seaplanes για επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης των υδατοδρομίων
Πράσινο φως στα υδροπλάνα από το αρμόδιο υπουργείο και το ΤΑΙΠΕΔ

Σποράδες και Βόλος στις πρώτες θέσεις των πλάνων της Hellenic Seaplanes, που βλέπει τα σχέδιά της να ξεμπλοκάρουν

Θετικά σήματα ότι σύντομα θα μπορέσει να απογειώσει υδροπλάνα από υδατοδρόμια της χώρας, με τις Σποράδες και το Βόλο να κατέχουν πρωταρχική θέση στα πλάνα της, λαμβάνει μέσα από διαδοχικές συναντήσεις, τις τελευταίες ημέρες η Hellenic Seaplanes.

Η μόλις προ ημερών συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γ. Σταθάκη με την ηγεσία της Hellenic Seaplanes άνοιξε το δρόμο για την άμεση υλοποίηση της επένδυσης, καθώς άναψε «πράσινο φως» για την ανάπτυξη του τομέα των υδροπλάνων, καθώς και για την επίσπευση της αδειοδότησης των υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα.

Παρόμοιο κλίμα και διαβεβαιώσεις ότι σύντομα θα «ξεπαγώσουν» οι διαδικασίες, ώστε η επένδυση των υδροπλάνων να περάσει σε φάση υλοποίησης, δόθηκαν χθες σε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Ναυτιλίας και τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων τέθηκαν όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον νέο τομέα δραστηριότητας υδροπλάνων. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη και δημιουργία των υδατοδρομίων, ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα δραστηριότητα, επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη που η υλοποίησή τους θα είχε στην νησιωτική Ελλάδα, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, περιφερειακή ανάπτυξη, ανάπτυξη υποδομών και δικτύων, θετικές επιδράσεις στον τουρισμό και τόνωση της εγχώριας βιομηχανίας σε αυτή την κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η Ελλάδα. Επιπλέον, ανέθεσε σε ειδικούς συνεργάτες από το επιτελείο του την λεπτομερή εξέταση όλων των ζητημάτων σχετικά με την δημιουργία των υδατοδρομίων στην Ελλάδα, όπου θα τύχουν άμεσης ανταπόκρισης.

Ο πρόεδρος της Hellenic Seaplanes αποτύπωσε την υφιστάμενη κατάσταση και την έως τώρα δραστηριότητα της εταιρείας, ενώ οι επικεφαλής των τμημάτων ανάπτυξης της Ευάγγελος Ζαγοράκης και Δημήτρης Μουρίκης παρουσίασαν το επενδυτικό της πρόγραμμα και τους στόχους της προκειμένου τα υδροπλάνα να καθιερωθούν στη χώρα μας.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νικόλας Χαραλάμπους, ανέφερε ότι «πρόκειται για επενδύσεις που λόγω του στρατηγικού τους χαρακτήρα θα δημιουργήσουν ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον για την αξιοποίηση απομονωμένων περιοχών και αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα και κίνητρα υλοποίησης τουριστικών επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή των υδατοδρομίων».

«Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων και ανάπτυξη συγκοινωνιών με υδροπλάνο στη Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όλους τους προορισμούς σε όλη την επικράτεια», επισήμανε o αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Ασσαριώτης.

ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
6
=