ΤΟΠΙΚΑ

Σκαρφίστηκε ένοπλη ληστεία

σκαρφίστηκε-ένοπλη-ληστεία-615780

Από «θύματα» βρέθηκαν κατηγορούμενοι, ιδιοκτήτης πρατηρίου στο Βόλο και υπάλληλός του

Ληστεία, ένοπλη και με λεία 32.500 ευρώ σκαρφίστηκε επιχειρηματίας στο Βόλο. Η σκηνοθεσία έγινε από τον ίδιο και για «πρωταγωνιστή» στο σενάριό του επέλεξε υπάλληλό του. Τα σκέφτηκαν, τα συζήτησαν και προσπάθησαν να τα αποστηθίσουν καλά όσα θα εξιστορούσαν καταγγέλλοντας τη ληστεία στις αστυνομικές αρχές. Το σχέδιό τους, όμως, αποκαλύφθηκε άμεσα, όταν οι αντιφάσεις στις οποίες έπεφταν ήταν διαδοχικές. Ο «εμπνευστής» της δήθεν ληστείας σε βάρος του αναγκάστηκε να παραδεχθεί τελικά στους αστυνομικούς, ότι δεν ήταν παρά μια απεγνωσμένη προσπάθειά του να τρενάρει την πληρωμή χρεών που είχε προς προμηθευτές του…

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΣΑΜΑΚΟΒΛΗ

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου βρέθηκε χθες νωρίς το πρωί σε αυξημένο συναγερμό, όταν αστυνομικοί δέχθηκαν την καταγγελία ενός έντρομου 41χρονου υπαλλήλου σε πρατήριο υγρών καυσίμων, σύμφωνα με την οποία ένοπλοι ληστές τον ακινητοποίησαν καθ’ οδόν για την τράπεζα και του άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό που επρόκειτο να καταθέσει.

Ο συναγερμός ήταν προσωρινός, καθώς αναζητώντας τα πρώτα στοιχεία, ώστε να ξεκινήσουν τις έρευνές τους, οι αστυνομικοί βρέθηκαν μπροστά σε μια ψεύτικη ιστορία.

Ο 41χρονος υπάλληλος περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι κατευθύνθηκε νωρίς το πρωί σε τράπεζα με το αυτοκίνητό του, έχοντας μαζί του χρηματικό ποσό 32.500 ευρώ, το οποίο του το είχε δώσει ο 64χρονος ιδιοκτήτης του πρατηρίου υγρών καυσίμων για κατάθεση.

Σε προσωρινή στάση του οχήματος, όπως είπε, δύο άτομα τον πλησίασαν απειλητικά, άνοιξαν τις πόρτες του αυτοκινήτου και υπό την απειλή όπλου τον ανάγκασαν να τους δώσει το μεγάλο χρηματικό ποσό. Εκείνος, όπως είπε, φοβούμενος για τη ζωή του, παρέδωσε τα χρήματα και οι ληστές εξαφανίστηκαν.

Στην Αστυνομία μετέβη για να καταθέσει του λόγου το αληθές και ο 64χρονος πρατηριούχος υγρών καυσίμων. «Ναι του έδωσα τα χρήματα για να τα καταθέσει», δήλωσε και ο ίδιος στους αστυνομικούς και εμφανίστηκε με μεγάλη ανησυχία για την οικονομική ζημιά που είχε υποστεί από τους ληστές…

Το σενάριο, όμως, δεν ήταν καλογραμμένο… Είχε πολλά κενά. Ετσι, όταν ο υπάλληλος – «θύμα της ληστείας κλήθηκε να δώσει πιο συγκεκριμένες απαντήσεις για όσα συνέβησαν έπεφτε σε διαρκείς αντιφάσεις. Δεν πήρε πολύ ώρα για να παραδεχθεί ότι η ένοπλη ληστεία ήταν σκηνοθετημένη.

Το ίδιο και ο βενζινοπώλης, στο πρόσωπο του οποίου αποκαλύφθηκε όλη η απόγνωση που τον οδήγησε στο «παραμύθι».

Ηταν ό,τι μπόρεσε να σκεφθεί, όπως αναγκάστηκε να εκμυστηρευτεί, ώστε να αποφύγει τις πιέσεις προμηθεύτριας εταιρείας, αλλά και τρίτων, προκειμένου να πληρώσει άμεσα τα χρέη του. Τα ανοίγματα, όπως είπε, ήταν πολλά και μέσα στην αναδουλειά δεν μπορούσε να τα κλείσει. Με τη σκηνοθετημένη ληστεία σκέφθηκε ότι οι προμηθευτές του θα μπορούσαν να δείξουν λίγη κατανόηση και θα έβρισκε το χρόνο μέχρι να μπορέσει να πληρώσει.

Οταν από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ιδιοκτήτης και υπάλληλος κατήγγειλαν ψευδώς το περιστατικό της ληστείας, βρέθηκαν και οι δύο με δικογραφία σε βάρος τους για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου